LAATSTE NIEUWS

Nieuws

2024

Wedstrijdverslag GP9 – Letland

10/06/2024

Wedstrijdverslag GP9 – Letland

De negende GP van het seizoen werd verreden in Kegums, Letland. Een ondiepe zandbaan met harde platen. Doordeweeks heb ik nog wat kunnen testen met het team om mijn vering verder klaar te maken voor de komende races. Ik voel me goed op deze baan, er waren verandering in de lay-out die niet beter waren in mijn mening, het inhalen zou een moeilijk punt worden dus de starts en startposities waren van belang.

Ik voelde me snel goed in de trainingen, ik was nog wat aan het stoeien met de vering door het weekend heen om de perfecte setup te vinden maar dit werd goed opgevangen door de vering specialist. In de vrije training was ik vierde en in de tijdtraining wist ik een vijfde tijd op het bord te zetten. Ik had nog een momentje in een van de push rondjes maar dit liep gelukkig goed af.

Een goede uitgangspositie voor de kwalificatie race. Ik koos ervoor om ook op de vijfde plek te gaan staan desondanks een lichte en snelle starter aan mijn buitenkant stond. Ik moest een snelle start pakken want de eerste bocht is erg lastig. Mijn start was goed maar niet goed genoeg want de rijder buiten mij sneed me al snel de pas af waardoor ik van achteren moest beginnen, ook moest ik nog uitwijken voor een rijder een paar bochten later en raakte ik buiten de baan, veel plekken kwijt. Het rijden was goed en mijn inhaal skills werden op de proef gesteld. Ik moest hard knokken en wist terug te vechten naar een elfde plek waar ik niet tevreden mee was, mijn snelheid was wel erg goed wat vertrouwen gaf voor de zondag.

Op zondag zou er een grote bui komen om 10 uur, uiteindelijk was deze er niet en dachten we dat het erlangs was gewaaid. In de eerste manche probeerde ik opnieuw een goede start te pakken en gokte ik erop om de eerste bocht via de buitenkant te rijden. De start was vrij goed maar ook deze keer net niet genoeg om in de top uit de eerste bocht te komen. Ik kwam in het gedrang en begon de race rond een 15e plek. Ik wist naar voren te rijden en lag na 20 minuten hard vechten op een zevende plek wat erg goed was, toen ik eindelijk vrij baan had en een gat van 15 seconden voor mij had begon ik de flow kwijt te raken. Ik had de hele manche moeite om de snelheid op de baan te leggen en hoe harder ik probeerde, des te langzamer ik ging. Uiteindelijk werd ik nog ingehaald en eindigde ik op een achtste plek in de eerste manche. De laatste paar rondes was het aan het stortregenen wat de baan weer compleet veranderde voor de tweede manche. Ik was ontevreden over hoe mijn manche eindigde en was vastberaden op een betere tweede manche.

In de tweede manche kwam ik tijdens de start ook weer in het gedrang net als in de eerste manche. Deze keer begon ik fanatiek en kon ik eindelijk mijn snelheid op de baan leggen wat het inhalen ook wat makkelijker maakte. Ik knokte me ver naar voren en had een erg sterk tempo te pakken. Het lukte me om naar de zesde plek te knokken. Ik had kort achter mij een snelle gevallen rijder en voor mij een andere rijder, ik wist snel in te halen waardoor ik mij vooruit kon focussen. De vierde en derde man reden achter elkaar ongeveer 8 seconden voor mij. Ik was het snelste op de baan de laatste paar rondes en wist het gat dicht te rijden tot twee seconde toen we de laatste ronde in gingen. Ik pushte zo hard als ik kon en reed uiteindelijk een ronde die een halve seconde langzamer was dan mijn beste ronde in de manche. Toch was het niet genoeg en kwam ik direct achter de derde en vierde man over de finish. Vijfde plek maar erg blij met de snelheid die ik liet zien.

Er had meer ingezeten als mijn uitgangspositie voor zondag en mijn starts beter waren geweest, de snelheid was er maar kon niet volledig benut worden. Met een zesde plek totaal ga ik weer naar huis om me voor te bereiden om de volgende GP, volgend weekend in Italië.

Lees meer

Wedstrijdverslag GP8 – Duitsland

04/06/2024

Wedstrijdverslag GP8 – Duitsland

De achtste Grand Prix van het seizoen was dichtbij, een paar uur rijden in Teutschental Duitsland. Een harde baan met veel diepe geulen. Opnieuw was het weer twijfelachtig want er zou veel regen vallen. Opnieuw een mudrace was de gedachte. Ik heb twee weken met veel focus gewerkt om weer op weer goed te kunnen racen na mijn Off-weekend in Frankrijk.

Op zaterdag voelde ik me snel goed, de baan was zacht maar nog niet echt modderig. In de tijdtraining kon ik vlot een snelle tijd neerzetten en stond ik het meeste van de sessie op een tweede plek. Ik was niet van plan om nog een ronde te zetten op mijn tijd te verbeteren maar reed nog een aantal rondes om de flow te verbeteren. Uiteindelijk zakte ik nog twee plekken in de laatste rondes en mocht ik als vierde oprijden.

Net voor de kwalificatie race begon het erg hard te regenen, desondanks de zware regen was de baan nog erg goed en de regen hield op net voor onze manche begon. Mijn start was erg goed en ik hield het gas lang open, ik waaide naar de buitenkant en kon de wedstrijd beginnen op een tweede plek. Het was vrij glad op de baan maar niet modderig. Ik kon direct de goede lijnen vinden en had flow, na een aantal rondes wist ik druk te leggen op de kopman en de koppositie over te nemen. Mijn snelheid was erg goed maar begon verkrampt te rijden nadat ik de koppositie over had genomen. Ik maakte weinig fouten maar kon steeds slechter pushen waardoor ik een aantal keer ingehaald werd en als vijfde afgevlagd werd. Ik was niet tevreden met de manier waarop ik vijfde was geworden, er zat veel potentie in die niet benut was. De regen bleef ons gespaard, de grootste buien gingen net langs het circuit wat een opluchting was.

Op zondag was het in de ochtend nat maar zou het de rest van de dag droog blijven, ik zette een derde tijd neer in de warm-up en voelde me opnieuw goed.

Ik had opnieuw een goede start, ik ging met de kop mee de eerste bocht in maar moest een aantal plekken weggeven doordat ik door een zacht stuk reed, ik begon de manche op een zevende plek en wist snel twee plekken goed te maken. Belangrijke plekken want zodra de rijders gesetteld zijn na een aantal rondes wordt inhalen een stuk lastiger. Ik had wat moeite om de flow te vinden en verloor de aansluiting naar de top 4. Ik reed helemaal op mezelf mijn rondjes alsof het een training dag was, ik pakte mijn flow terug en kon goed doorrijden. Achter mij had ik een gat van bijna 20 seconden, voor mij was het gat ongeveer 15 seconden. De laatste paar rondes kon ik het gat nog verkleinen naar de vierde man maar kon niet bij hem in de buurt komen. Vijfde plek.

De tweede manche had ik een betere start en begon ik de race op een vierde plek. De baan was erg vlak gemaakt dus de snelheid lag erg hoog. Ik maakte een paar slechte keuzes in de eerste rondes en lag op een zesde plek. Ditmaal kon ik de flow direct vinden en kon ik goed bij blijven bij de kopmannen. Ik kon nog een plek goed maken omdat er een rijder gevallen was, deze zat net weer op de motor toen ik langs kwam rijden en ik kreeg direct druk van achter. De druk was hoog maar ik wist het te weerstaan en de laatste paar rondes zelfs een gat te slaan. Ook deze manche kwam ik op een vijfde positie over de finish en eindigde ik in het dag-klassement op een vijfde plek.

In het kampioenschap stijg ik weer een plek omhoog naar een zevende plek en loop ik in op de zesde plek, ik sta drie punten achter. Volgend weekend de GP in Letland, Kegums.

Lees meer

Wedstrijdverslag GP 7 – Frankrijk

23/05/2024

Wedstrijdverslag GP 7 – Frankrijk

De zevende GP van het seizoen werd verreden in St. Jean D’Angely, Frankrijk. Een baan waar ik goede herinneringen aan heb omdat ik hier mijn EK-titel heb gewonnen. De baan ligt mij wel goed en de sfeer van het publiek maakt het altijd een mooie GP. Het weekend zal geteisterd worden door slecht weer en kleine stormen met veel regen.

In de vrije training had ik veel moeite met mezelf, het rijden was niet goed en ik had moeite met focussen… Het werd als snel duidelijk dat dit een ‘Off-weekend’ zal worden en ik hard mijn best moest doen om me op mezelf te focussen om het beste eruit te halen.

In de tijdtraining kwam het gevoel weer iets terug, ik reed veel rondjes door om voor mezelf een beter gevoel te creëren in plaats van een hoptlap neer te zetten. Na een tiental minuten rijden lag er een rijder langs de baan waardoor een snelle tijd neerzetten niet zou lukken. Na een aantal rondes lag ook mijn teammaat erbij wat geen prettig gezicht was om te zien. Er kwam een rode vlag om beide rijders van de baan te halen en de baan op die plek veiliger te maken, tijdens de rode vlag hebben ze de bult volledig aangepast. Na deze aanpassingen heeft iedereen nog 10 minuten de tijd gekregen om snelle ronde te rijden. Elke ronde die ik zette was beter en dat gaf hoop voor de volgende sessies. Gelukkig gaat het nu na omstandigheden goed met beide rijders, alhoewel mijn teammaat langere tijd niet zal kunnen rijden door blessure.

Ik mocht als elfde oprijden naar het hek wat op deze baan niet veel uitmaakt. Je kon van overal een goede start pakken. Ik had een redelijke start maar verloor veel plekken in de eerste bocht omdat het er modderig was. Ik begon rond een tiende plek aan de race en wist snel wat plekken goed te maken waarna ik op een zevende plek reed. Het begon steeds harder te regenen wat de visie erg moeilijk maakte. Al snel was mijn bril op en moest ik binnenkomen voor een schone bril. Ik verloor een aantal plekken maar kon wel weer pushen. Helaas in dezelfde ronde maakte ik nog een fout en viel ik waardoor ik opnieuw plekken verloor en mijn handschoenen vies waren geworden. Ik had moeite met pushen en werd dertiende afgevlagd. Zeer ontevreden.

Zondag was de baan een stuk beter maar was het opnieuw wachten op een stortbui wat de hele baan zou veranderen in een modderpoel. Ik zette een achtste tijd neer in de warm-up.

De eerste manche had ik een slecht begin en moest ik van achteruit het veld komen, het rijden werd beter maar het was nog lang niet zoals ik gewend was. Ik gebruikte veel wilskracht om de motor te manoeuvreren wat veel kracht kostte. Ik wist me ver terug te vechten maar liep vast toen ik op een tiende plek zat en werd ook op deze plek afgevlagd.

De tweede manche was de start een stuk beter en ik begon de race op een vijfde plek, helaas was dit van korte duur. Ik raakte met mijn versnellingspook een geul aan de binnenkant waardoor de motor in de neutraal kwam en ik omviel. Ik zat vast onder de motor wat extra tijd kostte, nadat ik de motor weer op had gepakt kon ik als een van de laatste rijders weer beginnen aan de race. Ditmaal viel alles samen en kon ik de knop omdraaien en rijden als vanouds. Ik reed een sterke race en wist veel plekken goed te maken. Richting het einde van de wedstrijd begon het te stortregenen waardoor ik nog sneller de rijders voor me in wist te halen. Ik werd als elfde afgevlagd en kon tevreden zijn met de manier waarop ik reed.

Een ‘Off-weekend’, een moeilijk GP weekend met veel obstakels. Ondanks de moeilijke start van het weekend ben ik blij hoe ik het heb kunnen omdraaien in de laatste manche. Ik ga toch met een goed gevoel naar huis wat motivatie geeft voor de komende twee weken, een weekend vrij dus veel tijd om te trainen en testen voor de volgende 3 back to back GP’s.

Lees meer

Wedstrijdverslag GP6 – Galicia, Spanje

13/05/2024

Wedstrijdverslag GP6 – Galicia, Spanje

De zesde wedstrijd voor het wereldkampioenschap stond op de planning, ditmaal in het Noordwesten van Spanje. Een vrij nieuwe baan en daarom ook een nieuwe baan voor de meeste rijders wat het extra uitdagend maakte. Het was een snelle baan die mooi in de glooiing lag en een paar stukken van de baan ging tussen de bomen door waardoor de factor schaduw ook iets was waar je rekening mee moest houden.

De vrije training voelde ik me goed en ik wist een goed gevoel met de baan te krijgen, er moesten een paar dingen aan de motor veranderd worden maar dit verliep vlot.

Het duurde even voordat ik een ronde kon neerzetten tijdens de tijdtraining door een paar langzame rijders en een paar verkeerde lijnkeuzes, toch richting het einde van de sessie kon ik een uiteindelijke achtste tijd neerzetten waar ik tevreden mee was, vooral omdat op deze baan de plek achter het hek niet erg veel invloed had.

Tijdens de kwalificatie race nam ik een erg slechte start, mijn eigen fout want ik had verwacht dat er erg veel grip zou zijn maar die was er niet. Ik zat met mijn bovenlichaam ver naar voren en kon daardoor geen tractie vinden met het achterwiel. Ik moest vanaf een veertiende plek aan de race beginnen en kon snel een paar plekken goedmaken. Ik lag na de chaos van de eerste paar rondes op een achtste plek en had mijn tijd nodig om mijn flow te vinden. Ik bleef een tijdje hangen op een achtste plek maar wist nog twee plekken goed te maken om op een zesde plek over de finish te komen. De baan was lastig omdat het een snelle baan is en je de juiste balans moet vinden tussen pushen en flow. Door in lage toeren, ronde bochten en veel rol snelheid te behouden kon je snelheid maken.

Op de zondag zou het weer een uitdagende dag worden.

De eerste manche had ik een redelijk goede start maar verloor ik een aantal plekken omdat ik in het zachte zand kwam na de eerste bocht en geen snelheid kon maken. Na een aantal sterke eerste rondes wist ik mezelf naar een zevende plek te rijden en kon dit lang vasthouden, richting het einde van de wedstrijd maakte ik een aantal rondes wat fouten waardoor ik 2 plekken zakte, na een aantal rondes wist ik me te herpakken en het tempo door te zetten. Helaas had ik niet de extra snelheid om het gat te dichten op de twee rijders voor mij, ik had nog een gelukje doordat ik een gevallen rijder kon passeren in de voorlaatste ronde waardoor ik als achtste over de streep kwam.

De tweede manche had ik opnieuw een goede start, er werd hard gevochten in de eerste bochten en er werd veel gedrukt, ik begon op een achtste plek en kon mezelf sterk naar voren rijden, langs alle topnamen. Het begin was erg sterk en daar was ik ook erg tevreden mee. Ik werd onder druk gezet door De Wolf en nadat ik gepasseerd werd door hem begon ik met mezelf te vechten, ik verloor de flow en het rijden werd stroef, ik lag al snel weer op een achtste plek en ben hier tot het einde van de wedstrijd gebleven.

Persoonlijk had ik meer van mezelf verwacht maar ik moet reëel blijven, het is een klasse waar kleinste dingetjes de verschillen maken en net die kleine dingen mistte ik. Desondanks was mijn rijden goed door het weekend heen en kan ik weer tevreden richting huis. Ik zal vroeg in de week naar Noord-Frankrijk gaan om daar te gaan trainen voor de volgende Grand Prix in Zuid-Frankrijk, St. Jean D’Ángely.

Lees meer

Wedstrijdverslag GP5 – Agueda Portugal

06/05/2024

Wedstrijdverslag GP5 – Agueda Portugal

Eerste WK-podium, tweede totaal!

Na het terugkomen van de GP in Italië ben ik ziek geworden waardoor ik weinig tot niet kon trainen… dit was natuurlijk niet ideaal en heb ik de laatste Dutch Masters ook ziek gereden. Dit hielp absoluut niet mee in het herstel waardoor ik lang niet heb kunnen trainen zoals gehoopt. Later werd geconstateerd dat ik COVID heb gehad. Wat logisch klonk omdat het vooral op mijn luchtwegen zat en ik veel benauwd was,  veel rust moeten nemen maar de week voor de GP nog een tweetal dagen kunnen trainen in Noord-Frankrijk ter voorbereiding op de wedstrijd. Het virus was weg maar ik voelde aan dat mijn lichaam nog druk was met alles opruimen. Ik was nog niet volledig fit maar door de afgelopen weken heb ik een goede flow kunnen opbouwen op de motor en was ik mentaal scherp. De baan in Aguéda, Portugal ligt mij wel en ik reisde alsnog met veel goede moet naar de vijfde Grand Prix van het seizoen.

Ze hadden weinig geprepareerd aan het circuit omdat er veel slecht weer op komst was, de baan was daardoor erg hard en supersnel. Ik had tijd nodig om de motor af te stellen en aan de baan te wennen… ik had nog niet het beste gevoel gecreëerd met de baan maar uiteindelijk maakte het weinig uit. Er kwam een zware bui waardoor er veel geulen kwamen en de baan een stuk zwaarder trok. Direct voelde ik mij meer in het element en kon ik een erg goede tijd neerzetten in de tijdtraining, een tweede plek! Erg belangrijk op deze baan voor een goede start positie.

Voor de kwalificatiewedstrijd had het nog veel geregend en veranderde de race in een modder circuit, de start was erg belangrijk. Ik wist als tweede de eerste bocht in te gaan. De kopman ging een paar bochten later in de fout en ik wist het veld aan te voeren. Ik reed mijn eigen race en werd na een aantal rondes ingehaald. Ik wist een tijd te volgen en een mooi gat op te bouwen naar de derde man om zo gecontroleerd de manche uit te rijden en tweede te finishen. Mijn beste resultaat in een race en negen kostbare punten erbij!

Ook voor de zondag werd er slecht weer voorspelt, maar het was afwachten wat er ging vallen… de buienradars waren onbetrouwbaar dus voorbereiden op het slechtste was het plan.  Tijdens de eerste manche was de baan beter dan zaterdag maar het was niet gemakkelijk. Veel diepe geulen en gladde plekken op de baan. Ik had opnieuw een goede start. Ik startte op een derde plek en wist binnen een paar bochten de tweede plek over te nemen. In de derde ronde kwam ik uit balans en stond ik tijdelijk stil waardoor ik werd gepasseerd. Lang reed ik op een derde plek mee met de tweede man, ik had wat moeite met de baan om de juiste balans tussen het pushen en rollen te vinden en mistte een aantal rondes de snelheid. Ik werd nog eens gepasseerd, ik kon de derde man goed volgen om deze race op een vierde plek over de finish te komen.

Na onze manche kwam er een storm over het circuit, wat het circuit compleet veranderde in een slagveld. Het was de vraag of de tweede manche door zou gaan. De wedstrijdorganisatie informeerde ons dat de wedstrijd zal starten en er werd in alle haast door mij en de monteurs preparaties getroffen om deze zware modder te kunnen trotseren. Ik koos ervoor om geen sightinglap te doen om de motor te besparen en met minder gewicht de wedstrijd te starten. Ik wist een goede start te pakken en hield lang het gas open richting de eerste bocht om niet onder het water en de modder te komen. Ik werd beloond met de holeshot maar ik reed een wijde lijn waardoor ik als derde de wedstrijd begon. Doordat ik de baan niet kende maakte ik een aantal fouten in de diepe en lange geulen. Een paar bochten lag ik vierde, maar door fouten van de derde en tweede man kon ik de tweede positie overnemen. Het was erg lastig en ik was na twee bochten al volledig doorweekt in water en modder. Geen race maar een afvalrace wie niet valt en de motor wist te besparen. Ik reed de hele wedstrijd alleen en reed een bekeken wedstrijd. Het inhalen van achterblijvers en gevallen rijders was niet gemakkelijk maar ik wist zonder grote fouten mijn rondes af te maken en een groot gat van bijna een minuut op te bouwen achter mij. Nog eenmaal in de pits geweest voor een nieuwe bril, op die manier kon ik de wedstrijd veilig uitrijden en als tweede over de streep te komen! Een persoonlijk record, een tweede plek in een manche maar ook een tweede plek in het dag klassement. Mijn allereerste podium in het WK en wat voor een! Van een dieptepunt in januari met een gebroken rug naar een podiumplek 4 maanden later. Veel druk van mijn schouders, ode aan het team voor de goede preparaties en hun harde werk in deze slechte omstandigheden.

Ik stijg in de tussenstand twee plekken omhoog van een negende naar een zevende plek, ook heb ik veel punten goed gemaakt en zit ik nog 11 punten achter een top 5 plek in de tussenstand. Ik ga mijn best doen om deze zware periode goed door te komen. 6 wedstrijden binnen 7 weken is intensief en er moet verstandig mee omgegaan worden. Volgend weekend is de GP in Spanje op een voor mij nieuwe baan Lugo. Ik ga met nieuwe motivatie en zelfvertrouwen weer verder werken!

Lees meer

Wedstrijdverslag DMoMX3 – Markelo

22/04/2024

Wedstrijdverslag DMoMX3 – Markelo

Dutch Masters kampioen 2024!

De 3e en tevens laatste Dutch Masters wedstrijd van 2024 zou verreden gaan worden op het circuit van de Herikerberg in Markelo. Mijn thuis baan , eigen publiek, veel bekenden en een altijd een leuke sfeer voor mij.

Ik zou in de week oplopend naar de wedstrijd nog veel op de motor zitten maar dit plan veranderde snel nadat ik Dinsdag ziek werd. De hele week geen trainingen kunnen doen, alleen maar rusten, rusten, rusten. Ik stond 4 punten achter en moest 5 punten inhalen op de koploper in het kampioenschap om zelf kampioen te kunnen worden. Een grote uitdaging maar ik zal ongeacht ziek zijn of niet vechtend ten onder gaan en mijn uiterste best doen!

Ik had in de training een nette ronde kunnen neerzetten en voelde me goed op de motor, om energie te besparen heb ik maar twee keer aangezet en dit resulteerde in een 2e plek…uiteindelijk een klein gelukje want de rijder met de beste tijd kreeg een straf waardoor ik doorschoof naar de pole positie!

De eerste manche koos ik ervoor om een paar plekken naar buiten te gaan staan zodat ik op de ideale lijn stond om de eerste bocht in te rijden, ik had een goede start en ging zij aan zij met een rijder aan mijn binnenkant, ik begon eerder te remmen dan de rijder aan mijn zij en dat was een verstandige keuze, hij remde te laat en ik kon net achter hem langs en voor mijn concurrent de eerste bocht door. Ik lag even op een tweede plek maar voordat we het raceten lag ik op kop. Ik probeerde een gat te slaan maar met het ingaan van de tweede ronde lag mijn concurrent voor de titel al op een tweede plek kort achter mij. Het ging er meteen hard op en lag het tempo erg hoog. Soms had ik wat problemen met achterblijvers en werd het gat kleiner, maar de hele wedstrijd was het gat vast niet groter dan 3 seconden en was er absoluut geen ruimte voor een fout. Als ik deze manche niet zou winnen was de titelkans al bijna verloren en daarom deed ik er alles aan om op kop te blijven. De laatste rondes was het erg spannend en werden we hard aangemoedigd door het publiek rondom het circuit, het was een echt spektakel! Ik wist de koppositie de hele wedstrijd vast te houden en wist het gat dus te verkleinen naar 1 punt. Dit betekende; degene die wint van de ander zal kampioen worden.

De tweede manche besloot ik helemaal aan de binnenkant te gaan staan om veilig de eerste bocht door te kunnen komen. Ik had ook deze keer een goede start en begon op een 3e plek aan de wedstrijd, na een ronde lag ik achter mijn teammaat en hadden we het tempo ook weer hoog opgeschroefd. Ik wou graag wegrijden van mijn concurrent en mijn teammaat wou graag de manche winnen na een slechtere eerste manche. Samen creëerden we een gat en maakte mijn concurrent een foutje waardoor het gat erg groot werd. Toen ik dit in de gaten kreeg begon ik het tempo iets te laten zakken en liet ik de koppositie gaan, ik voelde me erg vermoeid van de inspanningen en het ziek zijn. Ik probeerde de race gecontroleerd uit te rijden en reed erg bekeken de manche uit om mezelf Dutch Masters kampioen 2024 te kronen!

Met een punt verschil heb ik de titel kunnen pakken, voor eigen publiek! Een super goede afsluiter voor de Dutch Masters series en een goede boost voor de komende GP wedstrijden. Het seizoen begint nu echt…

Lees meer

Wedstrijdverslag GP 4 – Arco di Trento, Italië

15/04/2024

Wedstrijdverslag GP 4 – Arco di Trento, Italië

 

Een week na de 3e GP in Riola Sardo stond de 4e GP alweer op het programma, een zware week met veel rijden. Maar wel een erg productieve week. Het rijden ging goed en ik zit goed in mijn vel.

Een mooie omgeving rondom de baan, een aangename temperatuur en een ‘’special livery’’ om het 50 jarig bestaan van de YZ motor te vieren.

Ik voelde me snel goed en ik kon vroeg in de tijdtraining een erg goede tijd neerzetten. De baan was erg nat gesproeid wat betekende dat de baan richting het einde beter werd en er betere tijden gereden konden worden. Mijn top 3 tijd zou niet stand houden en ik bereidde me voor op nog een pushronde. De laatste 2 rondes geprobeerd om mijn tijd te verbeteren maar beide keren werd ik gehinderd door langzamere rijders waardoor mijn tijd niet optimaal was… toch wist ik er nog een tiende af te rijden en eindigde ik met een 9e plek in de tijdtraining, tevreden met het rijden maar het resultaat liet het niet zien helaas.

Tijdens de kwalificatie race had ik een erg goede start, de eerste bocht gleed ik wat weg en verloor ik een aantal posities. Ik kon de wedstrijd beginnen op een 5e plek en kon mezelf naar een 3e plek werken gedurende de race. Na de helft van de race begon ik een probleem te ondervinden met de koppeling waardoor ik uit mijn flow kwam en het tempo wat zakte. Ik werd in de laatste rondes nog ingehaald en kwam als 5e de finish over. Ook dit keer was het rijden erg goed maar door het issue een paar plekken verloren.

Op de zondag begon ik de dag met een goed gevoel en zette ik in de warm-up een 3e tijd neer, ik voelde me opnieuw erg goed en ik had vanaf het hek een sterke start. Ik lag ver voorin maar werd geblokt door een rijder waardoor ik veel posities verloor en begon op een 7e plek. De eerste ronde ging me niet vlekkeloos af en ik verloor nog een aantal posities. Ik lag zelfs even buiten de top 10 maar wist me sterk te herpakken en snel wat plekken goed te maken. Ik lag het meeste van de race op een 6e positie, ging nog even terug naar 7 en kon daarna door een inhaalactie en gecrashte rijders als 4e over de streep komen. Opnieuw een sterke wedstrijd!

De 2e manche had ik geen goede start en er was wat chaos in de eerste bocht, ik wou hier binnendoor rijden maar mijn motor werd onder mij vandaan getrokken door iets.. ik viel en toen ik opstond zat mijn motor vast met die van een ander, het duurde lang voor ik de motor weer rechtop had en moest ver als laatste beginnen aan de manche, om nog wat zout op de wond te gooien moest ik nog een stuk plastic van een andere rijder in mijn achterwiel die ik er uit moest trekken omdat mijn achterwiel blokkeerde… Het werd een lange race. Ik begon de race op een 32e positie, de voorlaatste rijder kwam ik pas na 2 rondes tegen. Een race met veel strijd en veel vechtlust. Mijn rondetijden waren erg sterk en vooral tegen het einde van de wedstrijd maakte ik nog veel plekken vrij en wist ik als 13e over de finish te komen.

Kortom een weekend dat resultatief beter had kunnen zijn, maar de snelheid was het hele weekend erg goed. Tevreden over mijn rijden ga ik weer naar huis, 9e totaal in het weekend en ik blijf op een 9e plek in de tussenstand nadat ik een rijder heb ingehaald en ik ben ingehaald door een andere rijder.

Volgende week de finale wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross om de deur in Markelo!

Lees meer

Wedstrijdverslag GP3 – Sardinië

08/04/2024

Wedstrijdverslag – GP3

Sinds het weer mogelijk was voor mij om te rijden heb ik veel gereden.  Daarom heb ik besloten om na de Dutch Masters in Oldebroek de hele week niet op de motor te stappen om mijn lichaam rust te gunnen, wel gingen de fysieke trainingen gewoon door als gewoonlijk. Op vrijdag heb ik me een beetje kunnen klimatiseren aan het warme weer in Italië, 30 graden gedurende het hele weekend met weinig wind en een van de zwaarste banen op de kalender. Het zou een zwaar weekend worden, zowel fysiek als mentaal.

In de vrije training nam ik mijn tijd om de baan te verkennen en alle lijnen te proberen, ik had wat moeite met de setup van de motor en ben een paar keer in de pits geweest om dit te verbeteren.

Tijdens de tijdtraining ging de temperatuur al behoorlijk omhoog en werd de baan al wat zwaarder, hoe zwaarder het werd hoe beter ik me in mijn element voelde. Ik zette een sterke tijd neer vroeg in de sessie en het lukte me niet om deze te overtreffen wat resulteerde in een 8ste plek.

Ik had achter het hek gekozen voor een plekje vrij ver naar buiten en moest een goede start pakken om niet naar buiten gedrukt te worden, dit lukte en er opende zich een mooie opening aan de binnenkant van de eerste bocht waar ik goed gebruik van maakte, de tweede bocht had ik een goede lijn en kon ik doorwalsen naar een eerste plek! Ik moest meteen het tempo hoog opschroeven en probeerde me te focussen op mezelf en de baan. Na 3 ronde op kop werd ik gepasseerd en heb ik nog een aantal rondes de tweede plek gereden. Het tempo lag hoog en ik zakte nog een plekje en de aansluiting naar de eerste twee rijders. Toch hield ik stand op een derde plek terwijl de druk de gehele wedstrijd erg hoog lag. Na een hard bevochten race werd ik 3e en evenaarde ik mijn beste resultaat in een GP manche. Ik mistte een beetje flow omdat het tempo zo hoog lag maar de setup van de motor lag me goed.

Op zondag mocht ik oprijden als 3e en ook nu koos ik voor een plekje iets verder naar de buitenkant, ook deze keer had ik een goede start en kon ik binnen de top 5 beginnen. Ik reed lang op een 6e plek maar had nog steeds moeite met de flow, ik moest veel energie gebruiken om het tempo te rijden van de rijders voor me. Na 20 minuten begon ik dit te voelen en begon het warme weer impact te hebben. Ik moest het tempo wat laten zakken en werd nog een paar keer gepasseerd, toch ik in door 2 uitvallers en 2 inhaalacties in de laatste 2 rondes op een 6e plek over de finish komen. Een super resultaat.

Vermoeid kwam ik terug en bereidde ik me voor om dit allemaal nog een keer te doen, dit keer had ik ook een goede start maar werd ik in de eerste bocht geblokkeerd en verloor ik wat plekken. Ik begon op een 10e plek en gebruikte de eerste rondes om in de baan te groeien en flow te creëren. Ik maakte nog een paar inhaalacties en wist na een lange race met constant tempo als 8ste over de finish te komen.

Totaal 6e en een plek gestegen in het wereldkampioenschap (9e plek) kon ik tevreden naar huis. Mijn eerste goede race van het seizoen en veel positieve feiten. Eindelijk vrij kunnen rijden en racen.

Volgende week is de volgende GP opnieuw in Italië in Arco di trento.

Lees meer

DMOMX 2 Oldenbroek

03/04/2024

Tijdens de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek wist ik punten goed te maken op de leider in de tussenstand. Met tweemaal een derde plaats wist ik derde te worden in het dag klassement en staat nu nog vier punten achter op de leider.

Met een achterstand van 8 punten op de leider in het klassement begon ik aan de dag in Oldebroek. De opkomst was opnieuw groot en er werd in twee groepen getraind. Ik zat in de eerste groep waar de meeste snelle rijders inzaten en wist hierin een vijfde tijd neer te zetten. Het rijden was wat slordig maar ik liet al veel intensiteit zien!

In de eerste manche kwam ik  op een derde plaats uit de eerste ronde en wist hier de hele wedstrijd op stand te houden. Omdat mijn concurrent om de titel vierde werd, maakte ik twee punten goed in de strijd om de titel. Het rijden was niet erg goed want ik had wat moeite met ármpump’.

Ook in de tweede manche streed ik goed mee in de kopgroep. Ik pakte de kopstart en kon even aan de leiding rijden! Gedurende de wedstrijd was ik vervolgens in strijd verwikkeld in de top drie. Heel even viel ik terug naar een vierde plaats maar ik wist in de slotfase nog een plaats op te schuiven en finishte als derde. Dit keer was het rijden een stuk beter en werd gedurende de manche steeds sterker.

Met tweemaal een derde plaats in de manches eindigde ik ook op een derde plaats in het dag klassement. In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross blijf ik op een tweede plaats staan en heb ik een achterstand van vier punten op de leider.

Lees meer

MXGP of Madrid (Spanje)

03/04/2024

Mijn 3e jaar op rij om een GP te rijden op de baan van Madrid, Spanje.

Met 25 graden was het erg aangenaam maar niet te warm om te racen, een erg mooie baan met een fanatiek publiek maakt deze wedstrijd altijd een ervaring!

Ik focuste me veel op mezelf zodat ik het beste uit mezelf kon halen gedurende het hele weekend. Helaas op de zaterdag veel last gehad van darmklachten waardoor ik in de kwalificatie race niet verder kwam dan een 12e plek. Erg veel energie moeten gebruiken om deze positie vast te houden maar niet tevreden over mijn problemen.

Op de zondag klaarden de darmproblemen wat op maar had ik last van de zware inspanning die ik de dag ervoor heb geleverd. Ik wist in de eerste manche een goede start te pakken en kon lang in de top 6 mee rijden! Ik had een aantal rondes moeite met de flow op het circuit waardoor ik terugzakte naar een 10e positie. Ik wist me te herpakken en mee te rijden met de groep voor me waardoor ik op een 10e positie over de streep kwam.

De 2e manche was de start slecht en moest ik deze keer van de achterhoede komen, ik had niet veel energie en was vooral met mezelf in gevecht. Ik kon niet verder komen dan een 14e plek en was hier ontevreden mee. Een weekend met verschillende problemen die opgelost moeten worden. Gelukkig een sterk team van professionals om mij heen die veel werk verzetten om mij beter te maken!

Lees meer

DMOMX 1 Harfsen

03/04/2024

Na de grote terugreis uit Argentinië , een 40 uur durende reis ben ik op woensdagochtend aangekomen in Nederland. Met de nadruk op optimaal herstel om me voor te bereiden op de wedstrijd zondag in Harfsen. Op zondag voelde ik me niet volledig hersteld maar dit mocht de vastberadenheid niet in de weg zitten.

Door de vele deelname werd er in 2 groepen getraind en zette ik de snelste tijd neer in mijn eigen groep. Ik voelde me goed op de motor en had zin om voor thuispubliek te racen.

De eerste manche nam ik een sterke start en kon ik de wedstrijd beginnen op een 3e plek. Na een paar rondes wist ik de koppositie over te nemen terwijl het rijden met nog niet soepel afging. Ik had wat last van ‘armpump’ en kon moeilijk mijn eigen tempo rijden. Toch heb ik lang aan de leiding kunnen rijden ook al reed ik voor mijn eigen doen niet goed.

Helaas richting het einde van de wedstrijd werd ik ingehaald en ben ik als 2e over de finish gekomen.

Na een goed gesprek bereidde ik me mentaal voor op de 2e manche, ik voelde me sterker en kon de kopstart pakken! Het rijden was een stuk beter maar na een aantal rondes werd de rode vlag gezwaaid voor een rijder in nood. Een volledige herstart…

De herstart ging me niet goed af want na een aantal bochten lag ik op een 6e plek, werk aan de winkel.

Ik kon me vrij vlot langs een aantal rijders manoeuvreren en lag n de beginfase van de wedstrijd op een 3e plek. Ik had de eerste 2 rijders in zicht, en ik voelde me goed. Het tempo lag een stuk hoger dan de eerste manche waardoor de top 3 ver weg reed van de rest van het veld. Helaas lukte het me niet om een extra positie te pakken en eindigde ik op een 3e plek.

Deze manche was het rijden een stuk beter waar ik blij mee was.

Totaal 2e in de Dutch Masters of Motocross te Harfsen.

Lees meer

Wedstrijdverslag Argentinie GP-1

14/03/2024

Na een erg moeizame winter voorbereiding waarin ik nog aan het herstellen was van mijn gerepareerde schouder en een blessure in Januari, was het nog maar de vraag of ik op tijd klaar zou zijn voor de eerste GP. Na goed overleg met het team heb ik ongeveer 3 weken op de motor kunnen rijden voor de eerste WK-wedstrijd van het jaar, wat natuurlijk verre van ideaal is. Na deze drukke en zware weken heb ik mij zo goed mogelijk klaargemaakt voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Net als vorig jaar was het in Argentinië, Villa la Angostura. Een van mijn favoriete regio’s met een supermooie maar erg onvoorstelbare baan.

Op zaterdag ochtend in de vrije training had ik veel moeite met de motor en de baan, en reed ik niet relaxed. Na een paar veranderingen aan de motor begon dit beter te worden en kwam ik in de tijdtraining wat losser. Dit resulteerde in een 13e tijd in het 37 man sterke startveld. Ook de kwalificatiewedstrijd begon goed en ik had een sterke start. Helaas was ik wat gestrest aan het rijden en moest een paar rijders aan mij voorbij laten gaan. Ik kwalificeerde mij als 11e voor de zondag. Toch een verbetering kwa resultaat maar ook de motor was een stuk beter wat zelfvertrouwen gaf voor de volgende dag.

De eerste manche begon ook weer met een goede start binnen de top 5, ook deze keer had ik moeite met het hoge tempo vasthouden en liet ik in de beginfase een paar plekken vallen. Ik kon me settelen op een 10e plek en kon 30 minuten lang constant rijden op mijn eigen tempo. Een 10e plek in de eerste manche.

De 2e manche begon met een nog betere start, ditmaal op plek 3. Ook weer zoals de eerdere race had ik moeite met het tempo vasthouden. Ditmaal gingen de eerste 10 minuten niet goed en verloor ik veel tijd. Ik kon nu wel snel in mijn ritme komen en reed lang op een 11e plek. Ik voelde me goed en reed ook ditmaal op deze kapot gereden baan erg constante tijden en kon ik in de slotfase nog 2 plekken pakken en kwam ik binnen op een 9e plek!

Met een 10e en 9e plek sta ik nu 10e in de tussenstand. Volgend weekend heb ik de eerste Dutch Masters waar ik me op verheug. Meer tijd op de motor en tijd om de blessures verder te laten helen zal mij goed doen en ik zal er alles aan doen om zo snel mogelijk op niveau te komen.

 

 

 

Lees meer

2023

RACE REPORT – SPAIN

10/05/2023

De 6e wedstrijd voor het wereldkampioenschap werd verreden in Spanje, Madrid.

Een aangelegde baan die alleen voor de Grand Prix is aangelegd, direct naast een groot winkelcentrum is het een speciale plek voor een crossbaan. De Spaanse fans zijn altijd fanatiek en dat maakt de sfeer altijd erg leuk!

Op de zaterdag moest ik nog wat wennen aan de hitte en benauwdheid, ook het gevoel met de baan was nog niet erg goed. In de tijdtraining wist ik er een 11e tijd uit te slepen, ik was hier zelf niet tevreden mee en wou dus graag een beter gevoel krijgen tijdens de kwalificatie race.

Tijdens de kwalificatie race begon het ook weer moeizaam.. rond een 12e plek kwam ik de eerste ronde door en al snel begon ik maag krampen te krijgen. Hierdoor verloor ik veel energie en moest ik het tempo drastisch laten zakken.

Na te hebben gebeld met de team dokter om een oplossing te vinden ging ik op zondag met een beter gevoel uit bed.

Na de warm-up had ik een beter gevoel met de baan.

De eerste manche begon en ik had een erg goede start van de buitenkant, ik begon de race op een 4e plek en kon meerdere rondes meekomen met de top 5, dit ging ook erg soepel alleen na 15 minuten begon mijn buik weer op te spelen en zakte ik uiteindelijk nog helemaal terug naar een 13e positie. Een erg frustrerend resultaat na zo’n goede start.

De tweede manche begon ook weer goed en ik begon op een 7e plek aan de wedstrijd, deze manche reed ik erg conservatief om minder snel last te krijgen van mijn maag. Dit werkte en ik kon desondanks ik me niet goed voelde de hele race constant rijden en op een 10e plek eindigen.

Totaal gaf mij dit ook een 10e plek, jammer van al het harde werk die is verricht om het door zoiets frustrerends te verliezen.

Mentaal gaat het nog steeds de goede kant op dus dat is iets positiefs. Bij terugkomst in België op maandag direct naar de teamdokter gegaan om het te laten onderzoeken en uitsluiten dat het een virus of bacterie is.

Hier zal ik snel meer info over krijg, en zullen er dingen kwa voeding getest gaan worden zodat dit niet weer gebeurt.

Lees meer

RACE REPORT – MXGP Portugal

09/05/2023

De 5e wedstrijd voor het wereldkampioenschap werd in het mooie Portugal, Agueda verreden, een baan met goede herinneringen. Vorig jaar wist ik daar beide manches winnend af te sluiten.

Er was veel werk verricht, binnen het team een paar dingen veranderd en hard bezig geweest om routine in het dagelijks leven te brengen. Ook mentaal hard aan het werk geweest dus ik had veel zin om weer te gaan rijden!

Ik wist in de tijdtraining een 6e plaats neer te zetten na een crash in mijn eerste push ronde.

In de kwalificatie manche begon mijn wedstrijd goed op een 6e plek. Ik voelde me goed.

Na een ronde had ik weer pech, door een grote steen op mijn hand kap blokkeerde mijn voorrem… Ik ben de pits in gereden en het probleem werd verholpen. Helaas lag ik al meerdere rondes achter en had het geen zin om nog de wedstrijd uit te rijden.

Dit betekende dus als een van de laatste naar het starthek wat erg nadelig werkte op deze baan.

Hierom had ik besloten om tijdens de start achter iedereen langs te kruizen om zo de binnenbocht de kunnen nemen.

In de eerste manche was de baan erg nat gesproeid en was de baan erg glad.

Ik wist een super sterke eerste ronde te rijden en reed in het begin van de wedstrijd naar een 10e plek, gedurende de race wist ik nog een paar plekken winst te maken en moest ik erg diep gaan om de snelheid bij te houden en het warme weer af te weren… Ik wist de manche als 7e af te sluiten wat een erg goede prestatie was, het feit dat ik van de laatste plek kom maakte dit nog een beetje beter.

Ook de tweede manche was de tactiek hetzelfde, achter iedereen lang om de binnenkant te pakken…

De baan was iets droger en het was moeilijker om in te halen, het lukte om naar een 9e plek te rijden in de beginfase en heb daar ook de hele wedstrijd voor gestreden.  Over de finish lag ik kort achter de 8e man, maar ook de 10e man zat dichtbij.

Met een 7e en 9e plek werd ik totaal 7e wat weer een goede prestatie was!

Lees meer

RACE REPORT – Dutch Masters of motocross Markelo

09/05/2023

De tweede wedstrijd voor het Dutch Masters kampioenschap werd dichtbij huis verreden wat erg leuk was om de moraal op te krikken. Veel fans, sponsoren & vrienden!

De tijdtraining was een beetje chaotisch door de drukte in de baan, ik had de snelste tijd neergezet maar door een rode vlag situatie werd de gehele sessie opnieuw gedaan en lukte het me om een 4e tijd neer te zetten.

In de eerste manche wist ik een erg goede start te pakken en kon ik de wedstrijd beginnen op een 2e plek, ik maakte wat foutjes de eerste paar rondes en ik zakte kort na een 3e plek, samen met de 2e man passeerden we de koploper en konden we samen wegrijden van het veld. Ik moest een klein beetje tijd winstgeven aan de koploper en werd als 2e afgevlagd in de eerste manche.

De tweede manche begon iets slechter, ik had geen goede start maar met een beetje geluk, een paar crashes voor mij sloot ik de ronde af op kop. Meeste van de wedstrijd in de leiding gereden maar ik had niet genoeg snelheid om hier te blijven, richting het einde van de race moest ik nog 2 plekken afgeven en finishte ik als 3e.

Totaal werd ik 2e en kon ik weer tevreden zijn over het rijden!

Lees meer

RACE REPORT – MXGP Arco di Trento

09/05/2023

De 4e wedstrijd voor het wereldkampioenschap werd verreden in het noorden van Italië, Arco di Trento. Een speciale baan omdat deze direct aan een grote bergrand ligt, en in een groot toeristisch gebied.

Vorig jaar heb ik mijn eerste GP gereden op deze baan en die ging erg goed, in de tijdtraining had ik een sterke tijd gezet in het begin en gedacht dat deze ook stand zou houden. Toch in de laatste paar minuten werd de baan wat beter en gingen er veel rijders overheen wat resulteerde in een 9e plek.

De kwalificatie race begon goed, ik begon op een 6e plek, na een halve ronde kwam ik door de chaos in de eerste ronde in aanraken met 2 andere rijders en vielen we met zijn drieën. Ik begon de race als laatste en reed erg sterk naar voren. Een van mijn beste races tot nu toe. Ik eindigde als 10e maar het rijden was erg goed.

Zondag met een goed gevoel naar de baan voor de races.

De eerste manche begon ok, ik begon rond een 12e plek en had toch nog weer wat moeite met mijn armen, ik kon niet pushen en bleef daarom ook hangen op een 12e plek waar ik ook geëindigd ben.

De tweede manche begon met pech, ik pakte een beter start maar voor ik in de eerste bocht was viel mijn motor uit, ik keek achterom en zag dat er een motor van een concurrent vast zat in mijn achterwiel. Deze moest ik lostrekken van mijn motor en ik kon mijn weg vervolgen ver achter de rest. Deze race ging gelukkig een stuk beter en kon ik goede tijden rijden om terug te rijden naar een 10e plek.

Het rijden was al weer een stuk beter dan vorige week alleen door veel pech laten de resultaten niet zien hoe het rijden was geweest.

Lees meer

RACEREPORT – MXGP Switzerland

09/05/2023

De 3e ronde van het Wereld kampioenschap in Zwitserland , Frauenfeld.

Dit jaar op een nieuw gemaakte baan, een echte oldschool baan op een grasveld waar normaal de koeien grazen. Diepe geulen en een harde ondergrond met veel stenen.

Ik was nog niet helemaal fit sinds de ziekte in Sardinië en zal dus alles op alles moeten zetten om goed mee te kunnen doen tijdens deze race.

De baan was niet makkelijk en ik had moeite om in deze lastige diepe geulen te pushen. Desondanks lukte het om in de tijdtraining een goede tijd neer te zetten en kon ik als 6e naar het starthek voor de kwalificatie race, ik pakte een goede start en ging met de kop mee de eerste bocht in, helaas werd ik ver naar buiten gedrukt en begon ik de wedstrijd rond een 8e plek. Het rijden was moeizaam maar ik wist er nog een 9e plek uit te slepen.

De volgende dag was de baan nog moeilijker en ik kon in de eerste manche een goede start pakken en begon de race op de 6e plek. Ik had moeite met het tempo en kreeg last van mijn armen doordat ik veel kleine foutjes maakte. Moeizaam maar met alles wat ik had werd ik afgevlagd als 11e

De tweede manche had ik een soortgelijke start, hard om de buitenkant heen begon ik op een 6e plek, deze race leek veel op de eerste en kreeg ik ook last van mijn armen waardoor ik niet het tempo kon rijden wat nodig was en werd ik weer als 11e afgevlagd.

Het was goed te merken als je niet ‘on-point’ bent het veel verschil maakt in uitslag, een goede motivatie voor de komende weken.

Lees meer

RACEREPORT – MXGP Sardinia

28/03/2023

De 2e wedstrijd om het wereldkampioenschap was dit weekend in Sardinië, Riola Sardo.

Een van de zwaarste races op de kalender door het zware zand wat veel weg heeft van Strand, geeft net het gevoel alsof je tussen de duinen rijdt.

Het was een lekker weertje in Sardinië , rond de 25 graden met een blauwe lucht wat het erg aangenaam maakte.

 

Op zaterdag in de ochtend kon ik goed mijn ding doen en was ik al snel aan de baan gewend.

Ik had al een goede flow en kon lekker mijn rondjes rijden.

Nog een paar dingen geprobeerd met de vering in de vrije training wat het rijden nog wat soepeler maakte en de sessie afgesloten met een keurige 6e plek.

In de tijdtraining was het plan om als een van de eersten de baan in te gaan om een goeie tijd neer te zetten.

De baan wordt snel slecht en het was dus van belang om zo snel mogelijk een goede tijd neer te zetten.

Ik zette in mijn 2e snelle ronde een tijd neer waar ik tevreden mee was en parkeerde de motor in de pitlane om energie te besparen en te kijken of mijn tijd goed genoeg was.

Dit bleek een goede tijd te zijn en resulteerde dan ook in een erg goede 5e tijd.

Erg tevreden kon ik terugkeren naar de truck om me voor te bereiden op de kwalificatie race.

 

Helaas begon mijn weekend hier te ontrafelen…

Ik heb iets verkeerd gehad na de tijdtraining, al snel bleek ik geen vocht meer op te kunnen nemen in mijn lichaam en begon ik me snel slecht te voelen.

Tijdens de race bleef ik nog door vechten voor een goede startplek en de hoop op een betere zondag.

Het lukte om toch nog 10e te worden in de kwalificatie race desondanks ik mij heel slecht voelde en erg diep moest gaan om dit te bereiken.

Ik was erg bleek bij terugkomst aan de truck en we probeerden snel te vinden wat het probleem is met de Osteopaat van Yamaha.

Er was weinig aan te doen en met een poging om de zondag te halen hebben we nog verschillende dingen geprobeerd.

Dit heeft niet mogen baten en moest ik beide manches opgeven doordat ik compleet uitgedroogd was.

Verschillende symptomen als duizeligheid, wazig zicht, spierkramp & misselijkheid als gevolg zorgde ervoor dat ik niet de races niet uit heb kunnen rijden.

Een ongelukkig weekend nadat ik me erg goed voelde aan het weekend.

 

Nu ligt de focus op snel beter worden voor de volgende GP over 2 weken in Zwitserland, we gaan alles laten onderzoeken zodra ik terug ben zodat ik snel weer verder kan met door trainen en progressie maken.

Lees meer
Dutch Masters of MX Harfsen

Raceverslag Dutch Masters of MX Harfsen

20/03/2023

De eerste wedstrijd voor het Dutch Masters of Motocross is dit weekend verreden. Deze keer was de eerste wedstrijd in Harfsen. Gelukkig wat dichterbij dan Argentinië, en met veel bekende gezichten wat het natuurlijk een stuk leuker maakt! Er was erg veel publiek en het mooie weer maakte er een erg mooie dag van. Ook stonden er dit jaar meer GP toppers aan de start wat de races nog wat interessanter maakte.

Ik had nog wat last van de terugreis en voelde me niet helemaal 100% fit. Gelukkig was dit niet te zien in de tijdtraining die vandaag in 2 groepen werd verreden door de grote opkomst in de mx2 klasse… Ik wist direct het eerste rondje een goede tijd neer te zetten die de hele tijdtraining standhield op de koppositie. Ik was zelf erg tevreden over dit rondje omdat ik me snel goed voelde en een vlekkeloze ronde neer kon zeten. De tijdtraining weten af te sluiten met de snelste tijd en ook de snelste tijd van de andere groep waardoor ik als eerste naar het starthek mocht.

De eerste manche begon met een super goede start, ik ging als eerste de startbocht in maar was wat te gretig en maakte een pirouette in de eerste bocht.. uiteindelijk lag ik na een paar bochten op een 6e plek en moest ik een paar plekken goed maken. Dit gebeurde snel en na een paar rondes lag ik op een 2e plek. De kopman lag een stukje voor mij en ik had hem in het vizier. Ik had moeite om het gat te dichten en ook zat de 3e man mij de hele wedstrijd op de hielen. Met zijn 3en reden wij weg van de rest van het veld en maakte we een groot gat naar de rijders achter ons. Na ongeveer 10 minuten gereden te hebben viel de kopman waardoor ik en de rijder achter mij hem konden passeren. Ik wist ook een klein gat te slaan naar de rijder achter mij en kon mijn eigen race rijden. Richting het einde van de wedstrijd had ik een klein gat maar werd deze steeds kleiner door tijdverlies van achterblijvers en gingen we nek aan nek de laatste paar rondes in. In de laatste halve ronde maakte ik een kleine fout waardoor ik wat snelheid verloor en werd ik ingehaald. Direct de volgende bocht wist ik de koppositie terug te krijgen en reden we strijdend tot aan de finish. Ik wist het spannende gevecht winnend af te sluiten en won daarmee de eerste wedstrijd. Erg diep gegaan wat natuurlijk een super goede training is voor de komende WK wedstrijden !

Ook de 2e manche kwam ik goed weg en wist ik de wedstrijd te beginnen op een 2e plek, deze manche zat ik direct achter de Wolf waarmee ik de eerste manche mee vocht. Ook zat de rijder die 3e werd in de eerste manche gelijk achter mij en ging het tempo gelijk hard omhoog. Ik wist een gat te slaan naar de 3e man maar de kopman kon ik niet volgen. Het rijden ging iets moeizamer als de eerste manche. Richting het einde van de manche viel de 3e man waardoor ik het einde van de wedstrijd alleen reed. Ik liet het tempo iets zakken omdat ik last had van de laaghangende zon en kleine foutjes begon te maken. De eerste man was uit zicht en ik kon het gat achter mij goed controleren. Deze manche op een goede 2e plek uit kunnen rijden. En totaal als 2e afgesloten met een gedeelde eerste plek.

Een erg mooi resultaat, het was een mooie dag met erg veel publiek en sterke rijders.           Nu zal ik mij weer klaar gaan maken voor de volgende wedstrijd voor het WK die verreden zal worden in Riola Sardo , Sardinië.

Lees meer

Raceverslag MXGP Argentinië

17/03/2023

De eerste wedstrijd van het wereld kampioenschap werd dit jaar verreden in Argentinië tijdens de GP van Nequen.

Voor mij een nieuwe ervaring omdat dit overzees is en ver reizen was.

Bij aankomst was al te zien dat het een prachtige omgeving was en veel fans aanwezig waren.

Ik kwam zelf donderdag middag aan en gebruikte deze tijd om te herstellen van de lange reis.

 

Zaterdag ochtend was het mooi weer en kon ik al snel wennen aan de baan, een speciale baan want de baan was erg snel en er lagen geen wallen of geulen op de baan waardoor je zelf de bochten goed aan moest snijden.

Ik was nog niet helemaal goed te pas maar kon me wel goed vinden op de baan.

Desondanks het even wennen was wist ik een goede tijdtraining te doen en als 7e te kwalificeren voor de kwalificatie race , waar sinds dit jaar ook punten verdient kunnen worden voor de top 10.

10p voor de 1e plek en 1p voor de 10e plek.

Ik kwam niet goed weg en moest wat naar voren rijden waarna ik op een 10e plek reed.

Ik was de aansluiting kwijt naar de rijders voor mij toen ik op de 10e plek kwam en het lukte me niet meer om dit gat te dichten waardoor ik ook op een 10e plek eindigde en dus daarmee 1 punt pakte.

 

Op de zondag was het wat nat bij aankomst op de baan en het regende af en aan.

De baan kon dit gelukkig goed hebben en ik voelde me goed in de warm-up waar ik een 3e tijd neerzette.

 

Met een beter gevoel dan zaterdag begon ik aan de eerste manche.

Door de regen waren de startplaten glad en gleed ik weg op de startplaat.

Ik reed als een van de laatste rijders weg, na de eerste bocht was er een grote crash waar ik doordat ik achterlag omheen kon rijden en met wat geluk en wat inhaalacties de eerste ronde kwam ik in de top 7 door. Ik moest direct het ritme en snelheid volgen van de toppers en daar moet ik nog wat aan wennen omdat dit wat anders is als vorig jaar in de EK klasse.

Dit ging me vrij goed af en ik wist op een 7e plek afgevlagd te worden.

Het rijden was beter als de zaterdag maar er was nog ruimte voor verbetering.

Wel erg blij met de 7e plek.

 

De 2e manche bleef het gelukkig droog en werd de baan weer wat beter.

Deze keer ging het starten op de plaat goed en begon ik als 3e aan de wedstrijd, al snel reed ik op de 2e plek en dit hield ik een aantal rondes vol.

Een mooi gevecht voor de 2e plek maar ik werd na een paar rondes hard strijden toch ingehaald en reed erg lang op een 3e plek.

Tijdens de laatste 10 minuten van de race kwamen de rijders achter mij dichterbij en door een fout met een achterblijver die me van de baan drukte werd ik makkelijk ingehaald en lag ik 4e, ik kon steeds beter het tempo volhouden en reed door tot de laatste meter waar ik net achter de 3e man eindige op een 4e plek. Een super resultaat voor mijn eerste echte GP van het seizoen.

 

Ik eindigde de dag op een 5e plek totaal en met de kwalificatie race punten bij geteld sta ik op een 7e plek in het kampioenschap.

Een super goed resultaat waar ik en iedereen om mij heen erg blij mee waren.

Lees meer