LAATSTE NIEUWS

RACE REPORT – SPAIN

10/05/2023

De 6e wedstrijd voor het wereldkampioenschap werd verreden in Spanje, Madrid.

Een aangelegde baan die alleen voor de Grand Prix is aangelegd, direct naast een groot winkelcentrum is het een speciale plek voor een crossbaan. De Spaanse fans zijn altijd fanatiek en dat maakt de sfeer altijd erg leuk!

Op de zaterdag moest ik nog wat wennen aan de hitte en benauwdheid, ook het gevoel met de baan was nog niet erg goed. In de tijdtraining wist ik er een 11e tijd uit te slepen, ik was hier zelf niet tevreden mee en wou dus graag een beter gevoel krijgen tijdens de kwalificatie race.

Tijdens de kwalificatie race begon het ook weer moeizaam.. rond een 12e plek kwam ik de eerste ronde door en al snel begon ik maag krampen te krijgen. Hierdoor verloor ik veel energie en moest ik het tempo drastisch laten zakken.

Na te hebben gebeld met de team dokter om een oplossing te vinden ging ik op zondag met een beter gevoel uit bed.

Na de warm-up had ik een beter gevoel met de baan.

De eerste manche begon en ik had een erg goede start van de buitenkant, ik begon de race op een 4e plek en kon meerdere rondes meekomen met de top 5, dit ging ook erg soepel alleen na 15 minuten begon mijn buik weer op te spelen en zakte ik uiteindelijk nog helemaal terug naar een 13e positie. Een erg frustrerend resultaat na zo’n goede start.

De tweede manche begon ook weer goed en ik begon op een 7e plek aan de wedstrijd, deze manche reed ik erg conservatief om minder snel last te krijgen van mijn maag. Dit werkte en ik kon desondanks ik me niet goed voelde de hele race constant rijden en op een 10e plek eindigen.

Totaal gaf mij dit ook een 10e plek, jammer van al het harde werk die is verricht om het door zoiets frustrerends te verliezen.

Mentaal gaat het nog steeds de goede kant op dus dat is iets positiefs. Bij terugkomst in België op maandag direct naar de teamdokter gegaan om het te laten onderzoeken en uitsluiten dat het een virus of bacterie is.

Hier zal ik snel meer info over krijg, en zullen er dingen kwa voeding getest gaan worden zodat dit niet weer gebeurt.

Lees meer

RACE REPORT – MXGP Portugal

09/05/2023

De 5e wedstrijd voor het wereldkampioenschap werd in het mooie Portugal, Agueda verreden, een baan met goede herinneringen. Vorig jaar wist ik daar beide manches winnend af te sluiten.

Er was veel werk verricht, binnen het team een paar dingen veranderd en hard bezig geweest om routine in het dagelijks leven te brengen. Ook mentaal hard aan het werk geweest dus ik had veel zin om weer te gaan rijden!

Ik wist in de tijdtraining een 6e plaats neer te zetten na een crash in mijn eerste push ronde.

In de kwalificatie manche begon mijn wedstrijd goed op een 6e plek. Ik voelde me goed.

Na een ronde had ik weer pech, door een grote steen op mijn hand kap blokkeerde mijn voorrem… Ik ben de pits in gereden en het probleem werd verholpen. Helaas lag ik al meerdere rondes achter en had het geen zin om nog de wedstrijd uit te rijden.

Dit betekende dus als een van de laatste naar het starthek wat erg nadelig werkte op deze baan.

Hierom had ik besloten om tijdens de start achter iedereen langs te kruizen om zo de binnenbocht de kunnen nemen.

In de eerste manche was de baan erg nat gesproeid en was de baan erg glad.

Ik wist een super sterke eerste ronde te rijden en reed in het begin van de wedstrijd naar een 10e plek, gedurende de race wist ik nog een paar plekken winst te maken en moest ik erg diep gaan om de snelheid bij te houden en het warme weer af te weren… Ik wist de manche als 7e af te sluiten wat een erg goede prestatie was, het feit dat ik van de laatste plek kom maakte dit nog een beetje beter.

Ook de tweede manche was de tactiek hetzelfde, achter iedereen lang om de binnenkant te pakken…

De baan was iets droger en het was moeilijker om in te halen, het lukte om naar een 9e plek te rijden in de beginfase en heb daar ook de hele wedstrijd voor gestreden.  Over de finish lag ik kort achter de 8e man, maar ook de 10e man zat dichtbij.

Met een 7e en 9e plek werd ik totaal 7e wat weer een goede prestatie was!

Lees meer

RACE REPORT – MXGP Arco di Trento

09/05/2023

De 4e wedstrijd voor het wereldkampioenschap werd verreden in het noorden van Italië, Arco di Trento. Een speciale baan omdat deze direct aan een grote bergrand ligt, en in een groot toeristisch gebied.

Vorig jaar heb ik mijn eerste GP gereden op deze baan en die ging erg goed, in de tijdtraining had ik een sterke tijd gezet in het begin en gedacht dat deze ook stand zou houden. Toch in de laatste paar minuten werd de baan wat beter en gingen er veel rijders overheen wat resulteerde in een 9e plek.

De kwalificatie race begon goed, ik begon op een 6e plek, na een halve ronde kwam ik door de chaos in de eerste ronde in aanraken met 2 andere rijders en vielen we met zijn drieën. Ik begon de race als laatste en reed erg sterk naar voren. Een van mijn beste races tot nu toe. Ik eindigde als 10e maar het rijden was erg goed.

Zondag met een goed gevoel naar de baan voor de races.

De eerste manche begon ok, ik begon rond een 12e plek en had toch nog weer wat moeite met mijn armen, ik kon niet pushen en bleef daarom ook hangen op een 12e plek waar ik ook geëindigd ben.

De tweede manche begon met pech, ik pakte een beter start maar voor ik in de eerste bocht was viel mijn motor uit, ik keek achterom en zag dat er een motor van een concurrent vast zat in mijn achterwiel. Deze moest ik lostrekken van mijn motor en ik kon mijn weg vervolgen ver achter de rest. Deze race ging gelukkig een stuk beter en kon ik goede tijden rijden om terug te rijden naar een 10e plek.

Het rijden was al weer een stuk beter dan vorige week alleen door veel pech laten de resultaten niet zien hoe het rijden was geweest.

Lees meer

RACEREPORT – MXGP Switzerland

09/05/2023

De 3e ronde van het Wereld kampioenschap in Zwitserland , Frauenfeld.

Dit jaar op een nieuw gemaakte baan, een echte oldschool baan op een grasveld waar normaal de koeien grazen. Diepe geulen en een harde ondergrond met veel stenen.

Ik was nog niet helemaal fit sinds de ziekte in Sardinië en zal dus alles op alles moeten zetten om goed mee te kunnen doen tijdens deze race.

De baan was niet makkelijk en ik had moeite om in deze lastige diepe geulen te pushen. Desondanks lukte het om in de tijdtraining een goede tijd neer te zetten en kon ik als 6e naar het starthek voor de kwalificatie race, ik pakte een goede start en ging met de kop mee de eerste bocht in, helaas werd ik ver naar buiten gedrukt en begon ik de wedstrijd rond een 8e plek. Het rijden was moeizaam maar ik wist er nog een 9e plek uit te slepen.

De volgende dag was de baan nog moeilijker en ik kon in de eerste manche een goede start pakken en begon de race op de 6e plek. Ik had moeite met het tempo en kreeg last van mijn armen doordat ik veel kleine foutjes maakte. Moeizaam maar met alles wat ik had werd ik afgevlagd als 11e

De tweede manche had ik een soortgelijke start, hard om de buitenkant heen begon ik op een 6e plek, deze race leek veel op de eerste en kreeg ik ook last van mijn armen waardoor ik niet het tempo kon rijden wat nodig was en werd ik weer als 11e afgevlagd.

Het was goed te merken als je niet ‘on-point’ bent het veel verschil maakt in uitslag, een goede motivatie voor de komende weken.

Lees meer

RACEREPORT – MXGP Sardinia

28/03/2023

De 2e wedstrijd om het wereldkampioenschap was dit weekend in Sardinië, Riola Sardo.

Een van de zwaarste races op de kalender door het zware zand wat veel weg heeft van Strand, geeft net het gevoel alsof je tussen de duinen rijdt.

Het was een lekker weertje in Sardinië , rond de 25 graden met een blauwe lucht wat het erg aangenaam maakte.

 

Op zaterdag in de ochtend kon ik goed mijn ding doen en was ik al snel aan de baan gewend.

Ik had al een goede flow en kon lekker mijn rondjes rijden.

Nog een paar dingen geprobeerd met de vering in de vrije training wat het rijden nog wat soepeler maakte en de sessie afgesloten met een keurige 6e plek.

In de tijdtraining was het plan om als een van de eersten de baan in te gaan om een goeie tijd neer te zetten.

De baan wordt snel slecht en het was dus van belang om zo snel mogelijk een goede tijd neer te zetten.

Ik zette in mijn 2e snelle ronde een tijd neer waar ik tevreden mee was en parkeerde de motor in de pitlane om energie te besparen en te kijken of mijn tijd goed genoeg was.

Dit bleek een goede tijd te zijn en resulteerde dan ook in een erg goede 5e tijd.

Erg tevreden kon ik terugkeren naar de truck om me voor te bereiden op de kwalificatie race.

 

Helaas begon mijn weekend hier te ontrafelen…

Ik heb iets verkeerd gehad na de tijdtraining, al snel bleek ik geen vocht meer op te kunnen nemen in mijn lichaam en begon ik me snel slecht te voelen.

Tijdens de race bleef ik nog door vechten voor een goede startplek en de hoop op een betere zondag.

Het lukte om toch nog 10e te worden in de kwalificatie race desondanks ik mij heel slecht voelde en erg diep moest gaan om dit te bereiken.

Ik was erg bleek bij terugkomst aan de truck en we probeerden snel te vinden wat het probleem is met de Osteopaat van Yamaha.

Er was weinig aan te doen en met een poging om de zondag te halen hebben we nog verschillende dingen geprobeerd.

Dit heeft niet mogen baten en moest ik beide manches opgeven doordat ik compleet uitgedroogd was.

Verschillende symptomen als duizeligheid, wazig zicht, spierkramp & misselijkheid als gevolg zorgde ervoor dat ik niet de races niet uit heb kunnen rijden.

Een ongelukkig weekend nadat ik me erg goed voelde aan het weekend.

 

Nu ligt de focus op snel beter worden voor de volgende GP over 2 weken in Zwitserland, we gaan alles laten onderzoeken zodra ik terug ben zodat ik snel weer verder kan met door trainen en progressie maken.

Lees meer
Dutch Masters of MX Harfsen

Raceverslag Dutch Masters of MX Harfsen

20/03/2023

De eerste wedstrijd voor het Dutch Masters of Motocross is dit weekend verreden. Deze keer was de eerste wedstrijd in Harfsen. Gelukkig wat dichterbij dan Argentinië, en met veel bekende gezichten wat het natuurlijk een stuk leuker maakt! Er was erg veel publiek en het mooie weer maakte er een erg mooie dag van. Ook stonden er dit jaar meer GP toppers aan de start wat de races nog wat interessanter maakte.

Ik had nog wat last van de terugreis en voelde me niet helemaal 100% fit. Gelukkig was dit niet te zien in de tijdtraining die vandaag in 2 groepen werd verreden door de grote opkomst in de mx2 klasse… Ik wist direct het eerste rondje een goede tijd neer te zetten die de hele tijdtraining standhield op de koppositie. Ik was zelf erg tevreden over dit rondje omdat ik me snel goed voelde en een vlekkeloze ronde neer kon zeten. De tijdtraining weten af te sluiten met de snelste tijd en ook de snelste tijd van de andere groep waardoor ik als eerste naar het starthek mocht.

De eerste manche begon met een super goede start, ik ging als eerste de startbocht in maar was wat te gretig en maakte een pirouette in de eerste bocht.. uiteindelijk lag ik na een paar bochten op een 6e plek en moest ik een paar plekken goed maken. Dit gebeurde snel en na een paar rondes lag ik op een 2e plek. De kopman lag een stukje voor mij en ik had hem in het vizier. Ik had moeite om het gat te dichten en ook zat de 3e man mij de hele wedstrijd op de hielen. Met zijn 3en reden wij weg van de rest van het veld en maakte we een groot gat naar de rijders achter ons. Na ongeveer 10 minuten gereden te hebben viel de kopman waardoor ik en de rijder achter mij hem konden passeren. Ik wist ook een klein gat te slaan naar de rijder achter mij en kon mijn eigen race rijden. Richting het einde van de wedstrijd had ik een klein gat maar werd deze steeds kleiner door tijdverlies van achterblijvers en gingen we nek aan nek de laatste paar rondes in. In de laatste halve ronde maakte ik een kleine fout waardoor ik wat snelheid verloor en werd ik ingehaald. Direct de volgende bocht wist ik de koppositie terug te krijgen en reden we strijdend tot aan de finish. Ik wist het spannende gevecht winnend af te sluiten en won daarmee de eerste wedstrijd. Erg diep gegaan wat natuurlijk een super goede training is voor de komende WK wedstrijden !

Ook de 2e manche kwam ik goed weg en wist ik de wedstrijd te beginnen op een 2e plek, deze manche zat ik direct achter de Wolf waarmee ik de eerste manche mee vocht. Ook zat de rijder die 3e werd in de eerste manche gelijk achter mij en ging het tempo gelijk hard omhoog. Ik wist een gat te slaan naar de 3e man maar de kopman kon ik niet volgen. Het rijden ging iets moeizamer als de eerste manche. Richting het einde van de manche viel de 3e man waardoor ik het einde van de wedstrijd alleen reed. Ik liet het tempo iets zakken omdat ik last had van de laaghangende zon en kleine foutjes begon te maken. De eerste man was uit zicht en ik kon het gat achter mij goed controleren. Deze manche op een goede 2e plek uit kunnen rijden. En totaal als 2e afgesloten met een gedeelde eerste plek.

Een erg mooi resultaat, het was een mooie dag met erg veel publiek en sterke rijders.           Nu zal ik mij weer klaar gaan maken voor de volgende wedstrijd voor het WK die verreden zal worden in Riola Sardo , Sardinië.

Lees meer

Raceverslag MXGP Argentinië

17/03/2023

De eerste wedstrijd van het wereld kampioenschap werd dit jaar verreden in Argentinië tijdens de GP van Nequen.

Voor mij een nieuwe ervaring omdat dit overzees is en ver reizen was.

Bij aankomst was al te zien dat het een prachtige omgeving was en veel fans aanwezig waren.

Ik kwam zelf donderdag middag aan en gebruikte deze tijd om te herstellen van de lange reis.

 

Zaterdag ochtend was het mooi weer en kon ik al snel wennen aan de baan, een speciale baan want de baan was erg snel en er lagen geen wallen of geulen op de baan waardoor je zelf de bochten goed aan moest snijden.

Ik was nog niet helemaal goed te pas maar kon me wel goed vinden op de baan.

Desondanks het even wennen was wist ik een goede tijdtraining te doen en als 7e te kwalificeren voor de kwalificatie race , waar sinds dit jaar ook punten verdient kunnen worden voor de top 10.

10p voor de 1e plek en 1p voor de 10e plek.

Ik kwam niet goed weg en moest wat naar voren rijden waarna ik op een 10e plek reed.

Ik was de aansluiting kwijt naar de rijders voor mij toen ik op de 10e plek kwam en het lukte me niet meer om dit gat te dichten waardoor ik ook op een 10e plek eindigde en dus daarmee 1 punt pakte.

 

Op de zondag was het wat nat bij aankomst op de baan en het regende af en aan.

De baan kon dit gelukkig goed hebben en ik voelde me goed in de warm-up waar ik een 3e tijd neerzette.

 

Met een beter gevoel dan zaterdag begon ik aan de eerste manche.

Door de regen waren de startplaten glad en gleed ik weg op de startplaat.

Ik reed als een van de laatste rijders weg, na de eerste bocht was er een grote crash waar ik doordat ik achterlag omheen kon rijden en met wat geluk en wat inhaalacties de eerste ronde kwam ik in de top 7 door. Ik moest direct het ritme en snelheid volgen van de toppers en daar moet ik nog wat aan wennen omdat dit wat anders is als vorig jaar in de EK klasse.

Dit ging me vrij goed af en ik wist op een 7e plek afgevlagd te worden.

Het rijden was beter als de zaterdag maar er was nog ruimte voor verbetering.

Wel erg blij met de 7e plek.

 

De 2e manche bleef het gelukkig droog en werd de baan weer wat beter.

Deze keer ging het starten op de plaat goed en begon ik als 3e aan de wedstrijd, al snel reed ik op de 2e plek en dit hield ik een aantal rondes vol.

Een mooi gevecht voor de 2e plek maar ik werd na een paar rondes hard strijden toch ingehaald en reed erg lang op een 3e plek.

Tijdens de laatste 10 minuten van de race kwamen de rijders achter mij dichterbij en door een fout met een achterblijver die me van de baan drukte werd ik makkelijk ingehaald en lag ik 4e, ik kon steeds beter het tempo volhouden en reed door tot de laatste meter waar ik net achter de 3e man eindige op een 4e plek. Een super resultaat voor mijn eerste echte GP van het seizoen.

 

Ik eindigde de dag op een 5e plek totaal en met de kwalificatie race punten bij geteld sta ik op een 7e plek in het kampioenschap.

Een super goed resultaat waar ik en iedereen om mij heen erg blij mee waren.

Lees meer