Wedstrijdverslag GP8 – Duitsland

Wedstrijdverslag GP8 – Duitsland

De achtste Grand Prix van het seizoen was dichtbij, een paar uur rijden in Teutschental Duitsland. Een harde baan met veel diepe geulen. Opnieuw was het weer twijfelachtig want er zou veel regen vallen. Opnieuw een mudrace was de gedachte. Ik heb twee weken met veel focus gewerkt om weer op weer goed te kunnen racen na mijn Off-weekend in Frankrijk.

Op zaterdag voelde ik me snel goed, de baan was zacht maar nog niet echt modderig. In de tijdtraining kon ik vlot een snelle tijd neerzetten en stond ik het meeste van de sessie op een tweede plek. Ik was niet van plan om nog een ronde te zetten op mijn tijd te verbeteren maar reed nog een aantal rondes om de flow te verbeteren. Uiteindelijk zakte ik nog twee plekken in de laatste rondes en mocht ik als vierde oprijden.

Net voor de kwalificatie race begon het erg hard te regenen, desondanks de zware regen was de baan nog erg goed en de regen hield op net voor onze manche begon. Mijn start was erg goed en ik hield het gas lang open, ik waaide naar de buitenkant en kon de wedstrijd beginnen op een tweede plek. Het was vrij glad op de baan maar niet modderig. Ik kon direct de goede lijnen vinden en had flow, na een aantal rondes wist ik druk te leggen op de kopman en de koppositie over te nemen. Mijn snelheid was erg goed maar begon verkrampt te rijden nadat ik de koppositie over had genomen. Ik maakte weinig fouten maar kon steeds slechter pushen waardoor ik een aantal keer ingehaald werd en als vijfde afgevlagd werd. Ik was niet tevreden met de manier waarop ik vijfde was geworden, er zat veel potentie in die niet benut was. De regen bleef ons gespaard, de grootste buien gingen net langs het circuit wat een opluchting was.

Op zondag was het in de ochtend nat maar zou het de rest van de dag droog blijven, ik zette een derde tijd neer in de warm-up en voelde me opnieuw goed.

Ik had opnieuw een goede start, ik ging met de kop mee de eerste bocht in maar moest een aantal plekken weggeven doordat ik door een zacht stuk reed, ik begon de manche op een zevende plek en wist snel twee plekken goed te maken. Belangrijke plekken want zodra de rijders gesetteld zijn na een aantal rondes wordt inhalen een stuk lastiger. Ik had wat moeite om de flow te vinden en verloor de aansluiting naar de top 4. Ik reed helemaal op mezelf mijn rondjes alsof het een training dag was, ik pakte mijn flow terug en kon goed doorrijden. Achter mij had ik een gat van bijna 20 seconden, voor mij was het gat ongeveer 15 seconden. De laatste paar rondes kon ik het gat nog verkleinen naar de vierde man maar kon niet bij hem in de buurt komen. Vijfde plek.

De tweede manche had ik een betere start en begon ik de race op een vierde plek. De baan was erg vlak gemaakt dus de snelheid lag erg hoog. Ik maakte een paar slechte keuzes in de eerste rondes en lag op een zesde plek. Ditmaal kon ik de flow direct vinden en kon ik goed bij blijven bij de kopmannen. Ik kon nog een plek goed maken omdat er een rijder gevallen was, deze zat net weer op de motor toen ik langs kwam rijden en ik kreeg direct druk van achter. De druk was hoog maar ik wist het te weerstaan en de laatste paar rondes zelfs een gat te slaan. Ook deze manche kwam ik op een vijfde positie over de finish en eindigde ik in het dag-klassement op een vijfde plek.

In het kampioenschap stijg ik weer een plek omhoog naar een zevende plek en loop ik in op de zesde plek, ik sta drie punten achter. Volgend weekend de GP in Letland, Kegums.

Andere berichten