Wedstrijdverslag GP6 – Galicia, Spanje

Wedstrijdverslag GP6 – Galicia, Spanje

De zesde wedstrijd voor het wereldkampioenschap stond op de planning, ditmaal in het Noordwesten van Spanje. Een vrij nieuwe baan en daarom ook een nieuwe baan voor de meeste rijders wat het extra uitdagend maakte. Het was een snelle baan die mooi in de glooiing lag en een paar stukken van de baan ging tussen de bomen door waardoor de factor schaduw ook iets was waar je rekening mee moest houden.

De vrije training voelde ik me goed en ik wist een goed gevoel met de baan te krijgen, er moesten een paar dingen aan de motor veranderd worden maar dit verliep vlot.

Het duurde even voordat ik een ronde kon neerzetten tijdens de tijdtraining door een paar langzame rijders en een paar verkeerde lijnkeuzes, toch richting het einde van de sessie kon ik een uiteindelijke achtste tijd neerzetten waar ik tevreden mee was, vooral omdat op deze baan de plek achter het hek niet erg veel invloed had.

Tijdens de kwalificatie race nam ik een erg slechte start, mijn eigen fout want ik had verwacht dat er erg veel grip zou zijn maar die was er niet. Ik zat met mijn bovenlichaam ver naar voren en kon daardoor geen tractie vinden met het achterwiel. Ik moest vanaf een veertiende plek aan de race beginnen en kon snel een paar plekken goedmaken. Ik lag na de chaos van de eerste paar rondes op een achtste plek en had mijn tijd nodig om mijn flow te vinden. Ik bleef een tijdje hangen op een achtste plek maar wist nog twee plekken goed te maken om op een zesde plek over de finish te komen. De baan was lastig omdat het een snelle baan is en je de juiste balans moet vinden tussen pushen en flow. Door in lage toeren, ronde bochten en veel rol snelheid te behouden kon je snelheid maken.

Op de zondag zou het weer een uitdagende dag worden.

De eerste manche had ik een redelijk goede start maar verloor ik een aantal plekken omdat ik in het zachte zand kwam na de eerste bocht en geen snelheid kon maken. Na een aantal sterke eerste rondes wist ik mezelf naar een zevende plek te rijden en kon dit lang vasthouden, richting het einde van de wedstrijd maakte ik een aantal rondes wat fouten waardoor ik 2 plekken zakte, na een aantal rondes wist ik me te herpakken en het tempo door te zetten. Helaas had ik niet de extra snelheid om het gat te dichten op de twee rijders voor mij, ik had nog een gelukje doordat ik een gevallen rijder kon passeren in de voorlaatste ronde waardoor ik als achtste over de streep kwam.

De tweede manche had ik opnieuw een goede start, er werd hard gevochten in de eerste bochten en er werd veel gedrukt, ik begon op een achtste plek en kon mezelf sterk naar voren rijden, langs alle topnamen. Het begin was erg sterk en daar was ik ook erg tevreden mee. Ik werd onder druk gezet door De Wolf en nadat ik gepasseerd werd door hem begon ik met mezelf te vechten, ik verloor de flow en het rijden werd stroef, ik lag al snel weer op een achtste plek en ben hier tot het einde van de wedstrijd gebleven.

Persoonlijk had ik meer van mezelf verwacht maar ik moet reëel blijven, het is een klasse waar kleinste dingetjes de verschillen maken en net die kleine dingen mistte ik. Desondanks was mijn rijden goed door het weekend heen en kan ik weer tevreden richting huis. Ik zal vroeg in de week naar Noord-Frankrijk gaan om daar te gaan trainen voor de volgende Grand Prix in Zuid-Frankrijk, St. Jean D’Ángely.

Andere berichten