Wedstrijdverslag GP3 – Sardinië

Wedstrijdverslag – GP3

Sinds het weer mogelijk was voor mij om te rijden heb ik veel gereden.  Daarom heb ik besloten om na de Dutch Masters in Oldebroek de hele week niet op de motor te stappen om mijn lichaam rust te gunnen, wel gingen de fysieke trainingen gewoon door als gewoonlijk. Op vrijdag heb ik me een beetje kunnen klimatiseren aan het warme weer in Italië, 30 graden gedurende het hele weekend met weinig wind en een van de zwaarste banen op de kalender. Het zou een zwaar weekend worden, zowel fysiek als mentaal.

In de vrije training nam ik mijn tijd om de baan te verkennen en alle lijnen te proberen, ik had wat moeite met de setup van de motor en ben een paar keer in de pits geweest om dit te verbeteren.

Tijdens de tijdtraining ging de temperatuur al behoorlijk omhoog en werd de baan al wat zwaarder, hoe zwaarder het werd hoe beter ik me in mijn element voelde. Ik zette een sterke tijd neer vroeg in de sessie en het lukte me niet om deze te overtreffen wat resulteerde in een 8ste plek.

Ik had achter het hek gekozen voor een plekje vrij ver naar buiten en moest een goede start pakken om niet naar buiten gedrukt te worden, dit lukte en er opende zich een mooie opening aan de binnenkant van de eerste bocht waar ik goed gebruik van maakte, de tweede bocht had ik een goede lijn en kon ik doorwalsen naar een eerste plek! Ik moest meteen het tempo hoog opschroeven en probeerde me te focussen op mezelf en de baan. Na 3 ronde op kop werd ik gepasseerd en heb ik nog een aantal rondes de tweede plek gereden. Het tempo lag hoog en ik zakte nog een plekje en de aansluiting naar de eerste twee rijders. Toch hield ik stand op een derde plek terwijl de druk de gehele wedstrijd erg hoog lag. Na een hard bevochten race werd ik 3e en evenaarde ik mijn beste resultaat in een GP manche. Ik mistte een beetje flow omdat het tempo zo hoog lag maar de setup van de motor lag me goed.

Op zondag mocht ik oprijden als 3e en ook nu koos ik voor een plekje iets verder naar de buitenkant, ook deze keer had ik een goede start en kon ik binnen de top 5 beginnen. Ik reed lang op een 6e plek maar had nog steeds moeite met de flow, ik moest veel energie gebruiken om het tempo te rijden van de rijders voor me. Na 20 minuten begon ik dit te voelen en begon het warme weer impact te hebben. Ik moest het tempo wat laten zakken en werd nog een paar keer gepasseerd, toch ik in door 2 uitvallers en 2 inhaalacties in de laatste 2 rondes op een 6e plek over de finish komen. Een super resultaat.

Vermoeid kwam ik terug en bereidde ik me voor om dit allemaal nog een keer te doen, dit keer had ik ook een goede start maar werd ik in de eerste bocht geblokkeerd en verloor ik wat plekken. Ik begon op een 10e plek en gebruikte de eerste rondes om in de baan te groeien en flow te creëren. Ik maakte nog een paar inhaalacties en wist na een lange race met constant tempo als 8ste over de finish te komen.

Totaal 6e en een plek gestegen in het wereldkampioenschap (9e plek) kon ik tevreden naar huis. Mijn eerste goede race van het seizoen en veel positieve feiten. Eindelijk vrij kunnen rijden en racen.

Volgende week is de volgende GP opnieuw in Italië in Arco di trento.

Andere berichten