Wedstrijdverslag GP12 – Indonesie II

Wedstrijdverslag GP12 – Indonesie II

Na een leuke week met het team gespendeerd te hebben in Indonesië met leuke activiteiten en natuurlijk de trainingen was het tijd voor de tweede GP in Indonesië, ze hadden de baan volledig andersom gelegd en de bulten aangepast.

Na goed overleg had ik besloten om tijdens de vrije training vroeg te starten en direct door te rijden om een ritme te creëren. Dit lukte want mijn basissnelheid lag meteen een stuk hoger. Het zag er minder stijf uit en er was weer wat spelen te zien.

Ik wou dit gevoel in de tijdtraining behouden en begon ik ook weer snel aan de sessie, ze hadden de baan nat gelegd en ik wist dat de baan sneller zou worden door de sessie heen. Toch ging ik voor een push ronde om gevoel op te doen met de baan. In deze ronde viel ik op een nat en snel stuk waardoor ik onder de modder zat. Nadat ik even in de pits had gestaan om alles weer recht te zetten en alles schoon te maken kon ik weer de baan in.. Helaas had ik door de val opnieuw weinig zelfvertrouwen en dit was dan ook meteen weer te zien in het rijden. Ik zette een achtste tijd neer maar het rijden was niet zoals voor de val.

Ik pakte een goede start in de kwalificatie race en kon goed standhouden de hele manche, ik kon de kopgroep niet bijhouden en reed niet vrij rond, ik kreeg veel druk van achter wat ik kon weerhouden waarna ik als zevende over de finish kwam.

Nog steeds ontevreden maar een zevende plek gezien de omstandigheden was ik enigszins positief.

Op zondag was de doelstelling om plezier te maken zodat ik hopelijk weer wat meer als mezelf zou gaan rijden. In de warm-up was dit nog niet het geval en kon ik slecht op gang komen.

Tijdens de eerste manche kon ik een goede start pakken en begon ik rond een zevende plek aan de race. Ik kreeg na een aantal rondes koppeling problemen waardoor ik wat aan het worstelen was om mijn plekken te behouden. Om het nog wat erger te maken raakte ik met mijn hak mijn radiateur kap waardoor deze volledig loskwam en ik de motor niet goed meer kon klemmen. Ik kon de wedstrijd uitrijden maar moest het tempo veel laten zakken. Een vijftiende plek.

De tweede manche pakte ik de beste start van het weekend en kon ik op een vijfde plek beginnen aan de race, er viel nog een rijder voor me waardoor ik een aantal plekken verloor maar kon dit maal eindelijk weer wat rijden vertonen. Nog niet speels maar zeker niet stijf reed ik rond en creëerde ik flow door de wedstrijd heen. Ik wist als zevende de finish over te komen wat toch enigszins een goed gevoel gaf na een erg frustrerend weekend. Het is niet makkelijk als het mentaal niet meezit om dan nog te blijven presteren of om weer positief te gaan denken.

Ik ben blij dat ik heelhuids en zonder virus naar huis kan vertrekken om mezelf te resetten en me klaar te stomen voor de volgende GP in Loket Tsjechië.

Andere berichten