Wedstrijdverslag GP11 – Indonesië I

Wedstrijdverslag GP11 – Indonesië I

De elfde GP zal verreden worden in het verre Indonesië, een snelle baan met een speciale ondergrond, een zware GP door de hitte en luchtvochtigheid. Anders dan vorig jaar hadden we dit jaar twee wedstrijden op hetzelfde circuit dus konden we in hetzelfde hotel blijven wat de monteurs maar ook mij wat rust gunde om te settelen.

Ik had me thuis voorbereid op de hitte door met extra kleding trainingen te rijden, fysiek een goede training maar vooral mentaal moet je voorbereid zijn op hitte.

Tijdens de vrije training lukte het me niet om een goed gevoel te creëren, tijdens de tijdtraining kwam dit nog niet terug nadat ik een aantal keren de vering had veranderd. Een elfde plek in de tijdtraining was niet goed dus ik ging opnieuw in overleg met het team en de professionals om mij heen, ik had geen vertrouwen in de motor maar wist ook niet goed aan te geven waardoor het kwam. Iets waar ik normaal goed in ben, dit was dus ongebruikelijk.

Tijdens de kwalificatie race was de start matig en maakte ik in de eerste ronde een fout waardoor ik na een ronde rond de elfde positie lag. Het lukte me niet om in het ritme te komen en reed stijfjes rond. Uiteindelijk kwam ik ook als elfde over de streep.

Op de zondag wist ik dat het niet makkelijk ging worden om een grote ommekeer te maken.

In de eerste manche kon ik na een ronde rond een tiende plek pakken en reed ik hier lang rond, ik vocht hard voor wat ik waard was maar had nog steeds moeite met mezelf en de baan. Uiteindelijk wist ik richting het einde nog een plekje te pakken en werd ik negende.

In de tweede manche focuste ik me op de eerste ronde zodat deze beter zou zijn dan de andere twee wedstrijden waar ik plekken verloor. Ze hadden de baan erg nat gemaakt waardoor het een modder race was geworden, de eerste rondes waren beter en net met het ingaan van de derde ronde viel ik waardoor ik achteraan het veld moest aansluiten. Een hard bevochten race, een lange comeback race later kwam ik als elfde over de streep.

Een erg frustrerend weekend, weinig gevoel met de baan en motor en het rijden was ondermaats wat het geen plezierig weekend maakte tijdens dit warme weekend.

Andere berichten