Wedstrijdverslag GP10 – Maggiora

Wedstrijdverslag GP10 – Maggiora

De tiende wedstrijd voor het wereldkampioenschap zal worden verreden in een van de meest legendarische banen op de kalender, Maggiora. Een baan in Italië tegen berg met veel steile hellingen. Het was erg nat bij aanvang en dit zou ook het hele weekend aanhouden.

De baan was niet geprepareerd voor de regen zodat de baan hard is en niet te slecht zal worden door de voorspelde regen.

In de vrije training had ik een slecht gevoel met de baan, weinig zelfvertrouwen op deze baan met weinig grip en gladde afdalingen. Ik had wel zelfvertrouwen in mijn rijden en wist na een aantal mislukte hot laps een zevende tijd neer te zetten. Ik had er meer van verwacht maar werd telkens geblokt door een langzame rijder waardoor ik veel rondes af moest kappen. Ook kwam ik eens naar ten val wat zeer deed aan mijn schouder en elleboog.

In de kwalificatie race nam ik een erg slechte start en moest ik van ver beginnen. Het was erg nat dus moeilijk om in te halen, een lijn, en er waren veel rijders aanwezig. Ik vocht me een eind terug maar soms duurde het lang om een rijder in te halen waardoor ik niet verder kwam dan een veertiende plek.

Gedurende de avond en nacht had het opnieuw erg veel geregend waardoor het nog de vraag was of het door zou kunnen gaan. Normaal gaat het altijd door maar door de steile stukken op de baan zal het erg moeilijk worden om de baan te prepareren en om überhaupt boven te komen.

Toch kreeg de organisatie het voor elkaar om de baan klaar te krijgen en konden we racen op een baan die hard aan het opdrogen was. Ik pakte een redelijk goede start en kon rond een zevende plek beginnen aan de manche. Ik wist lang stand te houden op een vijfde plek maar kon de kopgroep niet volgen. Uiteindelijk werd ik nog gepakt door een rijder waar ik een mooi gevecht mee had en werd ik als zesde afgevlagd.

De tweede manche moest ik weer van buiten starten wat ook deze keer weer goed lukte en ik kon beginnen rond een zevende plek. In de eerste paar rondes maakte ik veel mee en maakte ik slechte keuzes, ook kwam ik nog eens buiten de baan en zakte ik ver terug tot buiten de top 20. Het duurde te lang voordat ik mijn ritme terug had en kon pas na een aantal rondes mezelf naar voren werken. Dit lukte me tot een veertiende plek waar ik werd afgevlagd. Totaal werd ik elfde en was ik niet tevreden over mijn prestatie.

Andere berichten