Wedstrijdverslag GP 7 – Frankrijk

Wedstrijdverslag GP 7 – Frankrijk

De zevende GP van het seizoen werd verreden in St. Jean D’Angely, Frankrijk. Een baan waar ik goede herinneringen aan heb omdat ik hier mijn EK-titel heb gewonnen. De baan ligt mij wel goed en de sfeer van het publiek maakt het altijd een mooie GP. Het weekend zal geteisterd worden door slecht weer en kleine stormen met veel regen.

In de vrije training had ik veel moeite met mezelf, het rijden was niet goed en ik had moeite met focussen… Het werd als snel duidelijk dat dit een ‘Off-weekend’ zal worden en ik hard mijn best moest doen om me op mezelf te focussen om het beste eruit te halen.

In de tijdtraining kwam het gevoel weer iets terug, ik reed veel rondjes door om voor mezelf een beter gevoel te creëren in plaats van een hoptlap neer te zetten. Na een tiental minuten rijden lag er een rijder langs de baan waardoor een snelle tijd neerzetten niet zou lukken. Na een aantal rondes lag ook mijn teammaat erbij wat geen prettig gezicht was om te zien. Er kwam een rode vlag om beide rijders van de baan te halen en de baan op die plek veiliger te maken, tijdens de rode vlag hebben ze de bult volledig aangepast. Na deze aanpassingen heeft iedereen nog 10 minuten de tijd gekregen om snelle ronde te rijden. Elke ronde die ik zette was beter en dat gaf hoop voor de volgende sessies. Gelukkig gaat het nu na omstandigheden goed met beide rijders, alhoewel mijn teammaat langere tijd niet zal kunnen rijden door blessure.

Ik mocht als elfde oprijden naar het hek wat op deze baan niet veel uitmaakt. Je kon van overal een goede start pakken. Ik had een redelijke start maar verloor veel plekken in de eerste bocht omdat het er modderig was. Ik begon rond een tiende plek aan de race en wist snel wat plekken goed te maken waarna ik op een zevende plek reed. Het begon steeds harder te regenen wat de visie erg moeilijk maakte. Al snel was mijn bril op en moest ik binnenkomen voor een schone bril. Ik verloor een aantal plekken maar kon wel weer pushen. Helaas in dezelfde ronde maakte ik nog een fout en viel ik waardoor ik opnieuw plekken verloor en mijn handschoenen vies waren geworden. Ik had moeite met pushen en werd dertiende afgevlagd. Zeer ontevreden.

Zondag was de baan een stuk beter maar was het opnieuw wachten op een stortbui wat de hele baan zou veranderen in een modderpoel. Ik zette een achtste tijd neer in de warm-up.

De eerste manche had ik een slecht begin en moest ik van achteruit het veld komen, het rijden werd beter maar het was nog lang niet zoals ik gewend was. Ik gebruikte veel wilskracht om de motor te manoeuvreren wat veel kracht kostte. Ik wist me ver terug te vechten maar liep vast toen ik op een tiende plek zat en werd ook op deze plek afgevlagd.

De tweede manche was de start een stuk beter en ik begon de race op een vijfde plek, helaas was dit van korte duur. Ik raakte met mijn versnellingspook een geul aan de binnenkant waardoor de motor in de neutraal kwam en ik omviel. Ik zat vast onder de motor wat extra tijd kostte, nadat ik de motor weer op had gepakt kon ik als een van de laatste rijders weer beginnen aan de race. Ditmaal viel alles samen en kon ik de knop omdraaien en rijden als vanouds. Ik reed een sterke race en wist veel plekken goed te maken. Richting het einde van de wedstrijd begon het te stortregenen waardoor ik nog sneller de rijders voor me in wist te halen. Ik werd als elfde afgevlagd en kon tevreden zijn met de manier waarop ik reed.

Een ‘Off-weekend’, een moeilijk GP weekend met veel obstakels. Ondanks de moeilijke start van het weekend ben ik blij hoe ik het heb kunnen omdraaien in de laatste manche. Ik ga toch met een goed gevoel naar huis wat motivatie geeft voor de komende twee weken, een weekend vrij dus veel tijd om te trainen en testen voor de volgende 3 back to back GP’s.

Andere berichten