Wedstrijdverslag GP 4 – Arco di Trento, Italië

Wedstrijdverslag GP 4 – Arco di Trento, Italië

 

Een week na de 3e GP in Riola Sardo stond de 4e GP alweer op het programma, een zware week met veel rijden. Maar wel een erg productieve week. Het rijden ging goed en ik zit goed in mijn vel.

Een mooie omgeving rondom de baan, een aangename temperatuur en een ‘’special livery’’ om het 50 jarig bestaan van de YZ motor te vieren.

Ik voelde me snel goed en ik kon vroeg in de tijdtraining een erg goede tijd neerzetten. De baan was erg nat gesproeid wat betekende dat de baan richting het einde beter werd en er betere tijden gereden konden worden. Mijn top 3 tijd zou niet stand houden en ik bereidde me voor op nog een pushronde. De laatste 2 rondes geprobeerd om mijn tijd te verbeteren maar beide keren werd ik gehinderd door langzamere rijders waardoor mijn tijd niet optimaal was… toch wist ik er nog een tiende af te rijden en eindigde ik met een 9e plek in de tijdtraining, tevreden met het rijden maar het resultaat liet het niet zien helaas.

Tijdens de kwalificatie race had ik een erg goede start, de eerste bocht gleed ik wat weg en verloor ik een aantal posities. Ik kon de wedstrijd beginnen op een 5e plek en kon mezelf naar een 3e plek werken gedurende de race. Na de helft van de race begon ik een probleem te ondervinden met de koppeling waardoor ik uit mijn flow kwam en het tempo wat zakte. Ik werd in de laatste rondes nog ingehaald en kwam als 5e de finish over. Ook dit keer was het rijden erg goed maar door het issue een paar plekken verloren.

Op de zondag begon ik de dag met een goed gevoel en zette ik in de warm-up een 3e tijd neer, ik voelde me opnieuw erg goed en ik had vanaf het hek een sterke start. Ik lag ver voorin maar werd geblokt door een rijder waardoor ik veel posities verloor en begon op een 7e plek. De eerste ronde ging me niet vlekkeloos af en ik verloor nog een aantal posities. Ik lag zelfs even buiten de top 10 maar wist me sterk te herpakken en snel wat plekken goed te maken. Ik lag het meeste van de race op een 6e positie, ging nog even terug naar 7 en kon daarna door een inhaalactie en gecrashte rijders als 4e over de streep komen. Opnieuw een sterke wedstrijd!

De 2e manche had ik geen goede start en er was wat chaos in de eerste bocht, ik wou hier binnendoor rijden maar mijn motor werd onder mij vandaan getrokken door iets.. ik viel en toen ik opstond zat mijn motor vast met die van een ander, het duurde lang voor ik de motor weer rechtop had en moest ver als laatste beginnen aan de manche, om nog wat zout op de wond te gooien moest ik nog een stuk plastic van een andere rijder in mijn achterwiel die ik er uit moest trekken omdat mijn achterwiel blokkeerde… Het werd een lange race. Ik begon de race op een 32e positie, de voorlaatste rijder kwam ik pas na 2 rondes tegen. Een race met veel strijd en veel vechtlust. Mijn rondetijden waren erg sterk en vooral tegen het einde van de wedstrijd maakte ik nog veel plekken vrij en wist ik als 13e over de finish te komen.

Kortom een weekend dat resultatief beter had kunnen zijn, maar de snelheid was het hele weekend erg goed. Tevreden over mijn rijden ga ik weer naar huis, 9e totaal in het weekend en ik blijf op een 9e plek in de tussenstand nadat ik een rijder heb ingehaald en ik ben ingehaald door een andere rijder.

Volgende week de finale wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross om de deur in Markelo!

Andere berichten