Wedstrijdverslag DMoMX3 – Markelo

Wedstrijdverslag DMoMX3 – Markelo

Dutch Masters kampioen 2024!

De 3e en tevens laatste Dutch Masters wedstrijd van 2024 zou verreden gaan worden op het circuit van de Herikerberg in Markelo. Mijn thuis baan , eigen publiek, veel bekenden en een altijd een leuke sfeer voor mij.

Ik zou in de week oplopend naar de wedstrijd nog veel op de motor zitten maar dit plan veranderde snel nadat ik Dinsdag ziek werd. De hele week geen trainingen kunnen doen, alleen maar rusten, rusten, rusten. Ik stond 4 punten achter en moest 5 punten inhalen op de koploper in het kampioenschap om zelf kampioen te kunnen worden. Een grote uitdaging maar ik zal ongeacht ziek zijn of niet vechtend ten onder gaan en mijn uiterste best doen!

Ik had in de training een nette ronde kunnen neerzetten en voelde me goed op de motor, om energie te besparen heb ik maar twee keer aangezet en dit resulteerde in een 2e plek…uiteindelijk een klein gelukje want de rijder met de beste tijd kreeg een straf waardoor ik doorschoof naar de pole positie!

De eerste manche koos ik ervoor om een paar plekken naar buiten te gaan staan zodat ik op de ideale lijn stond om de eerste bocht in te rijden, ik had een goede start en ging zij aan zij met een rijder aan mijn binnenkant, ik begon eerder te remmen dan de rijder aan mijn zij en dat was een verstandige keuze, hij remde te laat en ik kon net achter hem langs en voor mijn concurrent de eerste bocht door. Ik lag even op een tweede plek maar voordat we het raceten lag ik op kop. Ik probeerde een gat te slaan maar met het ingaan van de tweede ronde lag mijn concurrent voor de titel al op een tweede plek kort achter mij. Het ging er meteen hard op en lag het tempo erg hoog. Soms had ik wat problemen met achterblijvers en werd het gat kleiner, maar de hele wedstrijd was het gat vast niet groter dan 3 seconden en was er absoluut geen ruimte voor een fout. Als ik deze manche niet zou winnen was de titelkans al bijna verloren en daarom deed ik er alles aan om op kop te blijven. De laatste rondes was het erg spannend en werden we hard aangemoedigd door het publiek rondom het circuit, het was een echt spektakel! Ik wist de koppositie de hele wedstrijd vast te houden en wist het gat dus te verkleinen naar 1 punt. Dit betekende; degene die wint van de ander zal kampioen worden.

De tweede manche besloot ik helemaal aan de binnenkant te gaan staan om veilig de eerste bocht door te kunnen komen. Ik had ook deze keer een goede start en begon op een 3e plek aan de wedstrijd, na een ronde lag ik achter mijn teammaat en hadden we het tempo ook weer hoog opgeschroefd. Ik wou graag wegrijden van mijn concurrent en mijn teammaat wou graag de manche winnen na een slechtere eerste manche. Samen creëerden we een gat en maakte mijn concurrent een foutje waardoor het gat erg groot werd. Toen ik dit in de gaten kreeg begon ik het tempo iets te laten zakken en liet ik de koppositie gaan, ik voelde me erg vermoeid van de inspanningen en het ziek zijn. Ik probeerde de race gecontroleerd uit te rijden en reed erg bekeken de manche uit om mezelf Dutch Masters kampioen 2024 te kronen!

Met een punt verschil heb ik de titel kunnen pakken, voor eigen publiek! Een super goede afsluiter voor de Dutch Masters series en een goede boost voor de komende GP wedstrijden. Het seizoen begint nu echt…

Andere berichten