Wedstrijdverslag Argentinie GP-1

Na een erg moeizame winter voorbereiding waarin ik nog aan het herstellen was van mijn gerepareerde schouder en een blessure in Januari, was het nog maar de vraag of ik op tijd klaar zou zijn voor de eerste GP. Na goed overleg met het team heb ik ongeveer 3 weken op de motor kunnen rijden voor de eerste WK-wedstrijd van het jaar, wat natuurlijk verre van ideaal is. Na deze drukke en zware weken heb ik mij zo goed mogelijk klaargemaakt voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Net als vorig jaar was het in Argentinië, Villa la Angostura. Een van mijn favoriete regio’s met een supermooie maar erg onvoorstelbare baan.

Op zaterdag ochtend in de vrije training had ik veel moeite met de motor en de baan, en reed ik niet relaxed. Na een paar veranderingen aan de motor begon dit beter te worden en kwam ik in de tijdtraining wat losser. Dit resulteerde in een 13e tijd in het 37 man sterke startveld. Ook de kwalificatiewedstrijd begon goed en ik had een sterke start. Helaas was ik wat gestrest aan het rijden en moest een paar rijders aan mij voorbij laten gaan. Ik kwalificeerde mij als 11e voor de zondag. Toch een verbetering kwa resultaat maar ook de motor was een stuk beter wat zelfvertrouwen gaf voor de volgende dag.

De eerste manche begon ook weer met een goede start binnen de top 5, ook deze keer had ik moeite met het hoge tempo vasthouden en liet ik in de beginfase een paar plekken vallen. Ik kon me settelen op een 10e plek en kon 30 minuten lang constant rijden op mijn eigen tempo. Een 10e plek in de eerste manche.

De 2e manche begon met een nog betere start, ditmaal op plek 3. Ook weer zoals de eerdere race had ik moeite met het tempo vasthouden. Ditmaal gingen de eerste 10 minuten niet goed en verloor ik veel tijd. Ik kon nu wel snel in mijn ritme komen en reed lang op een 11e plek. Ik voelde me goed en reed ook ditmaal op deze kapot gereden baan erg constante tijden en kon ik in de slotfase nog 2 plekken pakken en kwam ik binnen op een 9e plek!

Met een 10e en 9e plek sta ik nu 10e in de tussenstand. Volgend weekend heb ik de eerste Dutch Masters waar ik me op verheug. Meer tijd op de motor en tijd om de blessures verder te laten helen zal mij goed doen en ik zal er alles aan doen om zo snel mogelijk op niveau te komen.

 

 

 

Andere berichten