Dutch Masters of MX Harfsen

Raceverslag Dutch Masters of MX Harfsen

De eerste wedstrijd voor het Dutch Masters of Motocross is dit weekend verreden. Deze keer was de eerste wedstrijd in Harfsen. Gelukkig wat dichterbij dan Argentinië, en met veel bekende gezichten wat het natuurlijk een stuk leuker maakt! Er was erg veel publiek en het mooie weer maakte er een erg mooie dag van. Ook stonden er dit jaar meer GP toppers aan de start wat de races nog wat interessanter maakte.

Ik had nog wat last van de terugreis en voelde me niet helemaal 100% fit. Gelukkig was dit niet te zien in de tijdtraining die vandaag in 2 groepen werd verreden door de grote opkomst in de mx2 klasse… Ik wist direct het eerste rondje een goede tijd neer te zetten die de hele tijdtraining standhield op de koppositie. Ik was zelf erg tevreden over dit rondje omdat ik me snel goed voelde en een vlekkeloze ronde neer kon zeten. De tijdtraining weten af te sluiten met de snelste tijd en ook de snelste tijd van de andere groep waardoor ik als eerste naar het starthek mocht.

De eerste manche begon met een super goede start, ik ging als eerste de startbocht in maar was wat te gretig en maakte een pirouette in de eerste bocht.. uiteindelijk lag ik na een paar bochten op een 6e plek en moest ik een paar plekken goed maken. Dit gebeurde snel en na een paar rondes lag ik op een 2e plek. De kopman lag een stukje voor mij en ik had hem in het vizier. Ik had moeite om het gat te dichten en ook zat de 3e man mij de hele wedstrijd op de hielen. Met zijn 3en reden wij weg van de rest van het veld en maakte we een groot gat naar de rijders achter ons. Na ongeveer 10 minuten gereden te hebben viel de kopman waardoor ik en de rijder achter mij hem konden passeren. Ik wist ook een klein gat te slaan naar de rijder achter mij en kon mijn eigen race rijden. Richting het einde van de wedstrijd had ik een klein gat maar werd deze steeds kleiner door tijdverlies van achterblijvers en gingen we nek aan nek de laatste paar rondes in. In de laatste halve ronde maakte ik een kleine fout waardoor ik wat snelheid verloor en werd ik ingehaald. Direct de volgende bocht wist ik de koppositie terug te krijgen en reden we strijdend tot aan de finish. Ik wist het spannende gevecht winnend af te sluiten en won daarmee de eerste wedstrijd. Erg diep gegaan wat natuurlijk een super goede training is voor de komende WK wedstrijden !

Ook de 2e manche kwam ik goed weg en wist ik de wedstrijd te beginnen op een 2e plek, deze manche zat ik direct achter de Wolf waarmee ik de eerste manche mee vocht. Ook zat de rijder die 3e werd in de eerste manche gelijk achter mij en ging het tempo gelijk hard omhoog. Ik wist een gat te slaan naar de 3e man maar de kopman kon ik niet volgen. Het rijden ging iets moeizamer als de eerste manche. Richting het einde van de manche viel de 3e man waardoor ik het einde van de wedstrijd alleen reed. Ik liet het tempo iets zakken omdat ik last had van de laaghangende zon en kleine foutjes begon te maken. De eerste man was uit zicht en ik kon het gat achter mij goed controleren. Deze manche op een goede 2e plek uit kunnen rijden. En totaal als 2e afgesloten met een gedeelde eerste plek.

Een erg mooi resultaat, het was een mooie dag met erg veel publiek en sterke rijders.           Nu zal ik mij weer klaar gaan maken voor de volgende wedstrijd voor het WK die verreden zal worden in Riola Sardo , Sardinië.

Andere berichten