RACEREPORT – MXGP Switzerland

De 3e ronde van het Wereld kampioenschap in Zwitserland , Frauenfeld.

Dit jaar op een nieuw gemaakte baan, een echte oldschool baan op een grasveld waar normaal de koeien grazen. Diepe geulen en een harde ondergrond met veel stenen.

Ik was nog niet helemaal fit sinds de ziekte in Sardinië en zal dus alles op alles moeten zetten om goed mee te kunnen doen tijdens deze race.

De baan was niet makkelijk en ik had moeite om in deze lastige diepe geulen te pushen. Desondanks lukte het om in de tijdtraining een goede tijd neer te zetten en kon ik als 6e naar het starthek voor de kwalificatie race, ik pakte een goede start en ging met de kop mee de eerste bocht in, helaas werd ik ver naar buiten gedrukt en begon ik de wedstrijd rond een 8e plek. Het rijden was moeizaam maar ik wist er nog een 9e plek uit te slepen.

De volgende dag was de baan nog moeilijker en ik kon in de eerste manche een goede start pakken en begon de race op de 6e plek. Ik had moeite met het tempo en kreeg last van mijn armen doordat ik veel kleine foutjes maakte. Moeizaam maar met alles wat ik had werd ik afgevlagd als 11e

De tweede manche had ik een soortgelijke start, hard om de buitenkant heen begon ik op een 6e plek, deze race leek veel op de eerste en kreeg ik ook last van mijn armen waardoor ik niet het tempo kon rijden wat nodig was en werd ik weer als 11e afgevlagd.

Het was goed te merken als je niet ‘on-point’ bent het veel verschil maakt in uitslag, een goede motivatie voor de komende weken.

Andere berichten