RACE REPORT – SPAIN

De 6e wedstrijd voor het wereldkampioenschap werd verreden in Spanje, Madrid.

Een aangelegde baan die alleen voor de Grand Prix is aangelegd, direct naast een groot winkelcentrum is het een speciale plek voor een crossbaan. De Spaanse fans zijn altijd fanatiek en dat maakt de sfeer altijd erg leuk!

Op de zaterdag moest ik nog wat wennen aan de hitte en benauwdheid, ook het gevoel met de baan was nog niet erg goed. In de tijdtraining wist ik er een 11e tijd uit te slepen, ik was hier zelf niet tevreden mee en wou dus graag een beter gevoel krijgen tijdens de kwalificatie race.

Tijdens de kwalificatie race begon het ook weer moeizaam.. rond een 12e plek kwam ik de eerste ronde door en al snel begon ik maag krampen te krijgen. Hierdoor verloor ik veel energie en moest ik het tempo drastisch laten zakken.

Na te hebben gebeld met de team dokter om een oplossing te vinden ging ik op zondag met een beter gevoel uit bed.

Na de warm-up had ik een beter gevoel met de baan.

De eerste manche begon en ik had een erg goede start van de buitenkant, ik begon de race op een 4e plek en kon meerdere rondes meekomen met de top 5, dit ging ook erg soepel alleen na 15 minuten begon mijn buik weer op te spelen en zakte ik uiteindelijk nog helemaal terug naar een 13e positie. Een erg frustrerend resultaat na zo’n goede start.

De tweede manche begon ook weer goed en ik begon op een 7e plek aan de wedstrijd, deze manche reed ik erg conservatief om minder snel last te krijgen van mijn maag. Dit werkte en ik kon desondanks ik me niet goed voelde de hele race constant rijden en op een 10e plek eindigen.

Totaal gaf mij dit ook een 10e plek, jammer van al het harde werk die is verricht om het door zoiets frustrerends te verliezen.

Mentaal gaat het nog steeds de goede kant op dus dat is iets positiefs. Bij terugkomst in België op maandag direct naar de teamdokter gegaan om het te laten onderzoeken en uitsluiten dat het een virus of bacterie is.

Hier zal ik snel meer info over krijg, en zullen er dingen kwa voeding getest gaan worden zodat dit niet weer gebeurt.

Andere berichten