RACE REPORT – MXGP Portugal

De 5e wedstrijd voor het wereldkampioenschap werd in het mooie Portugal, Agueda verreden, een baan met goede herinneringen. Vorig jaar wist ik daar beide manches winnend af te sluiten.

Er was veel werk verricht, binnen het team een paar dingen veranderd en hard bezig geweest om routine in het dagelijks leven te brengen. Ook mentaal hard aan het werk geweest dus ik had veel zin om weer te gaan rijden!

Ik wist in de tijdtraining een 6e plaats neer te zetten na een crash in mijn eerste push ronde.

In de kwalificatie manche begon mijn wedstrijd goed op een 6e plek. Ik voelde me goed.

Na een ronde had ik weer pech, door een grote steen op mijn hand kap blokkeerde mijn voorrem… Ik ben de pits in gereden en het probleem werd verholpen. Helaas lag ik al meerdere rondes achter en had het geen zin om nog de wedstrijd uit te rijden.

Dit betekende dus als een van de laatste naar het starthek wat erg nadelig werkte op deze baan.

Hierom had ik besloten om tijdens de start achter iedereen langs te kruizen om zo de binnenbocht de kunnen nemen.

In de eerste manche was de baan erg nat gesproeid en was de baan erg glad.

Ik wist een super sterke eerste ronde te rijden en reed in het begin van de wedstrijd naar een 10e plek, gedurende de race wist ik nog een paar plekken winst te maken en moest ik erg diep gaan om de snelheid bij te houden en het warme weer af te weren… Ik wist de manche als 7e af te sluiten wat een erg goede prestatie was, het feit dat ik van de laatste plek kom maakte dit nog een beetje beter.

Ook de tweede manche was de tactiek hetzelfde, achter iedereen lang om de binnenkant te pakken…

De baan was iets droger en het was moeilijker om in te halen, het lukte om naar een 9e plek te rijden in de beginfase en heb daar ook de hele wedstrijd voor gestreden.  Over de finish lag ik kort achter de 8e man, maar ook de 10e man zat dichtbij.

Met een 7e en 9e plek werd ik totaal 7e wat weer een goede prestatie was!

Andere berichten