RACE REPORT – MXGP Arco di Trento

De 4e wedstrijd voor het wereldkampioenschap werd verreden in het noorden van Italië, Arco di Trento. Een speciale baan omdat deze direct aan een grote bergrand ligt, en in een groot toeristisch gebied.

Vorig jaar heb ik mijn eerste GP gereden op deze baan en die ging erg goed, in de tijdtraining had ik een sterke tijd gezet in het begin en gedacht dat deze ook stand zou houden. Toch in de laatste paar minuten werd de baan wat beter en gingen er veel rijders overheen wat resulteerde in een 9e plek.

De kwalificatie race begon goed, ik begon op een 6e plek, na een halve ronde kwam ik door de chaos in de eerste ronde in aanraken met 2 andere rijders en vielen we met zijn drieën. Ik begon de race als laatste en reed erg sterk naar voren. Een van mijn beste races tot nu toe. Ik eindigde als 10e maar het rijden was erg goed.

Zondag met een goed gevoel naar de baan voor de races.

De eerste manche begon ok, ik begon rond een 12e plek en had toch nog weer wat moeite met mijn armen, ik kon niet pushen en bleef daarom ook hangen op een 12e plek waar ik ook geëindigd ben.

De tweede manche begon met pech, ik pakte een beter start maar voor ik in de eerste bocht was viel mijn motor uit, ik keek achterom en zag dat er een motor van een concurrent vast zat in mijn achterwiel. Deze moest ik lostrekken van mijn motor en ik kon mijn weg vervolgen ver achter de rest. Deze race ging gelukkig een stuk beter en kon ik goede tijden rijden om terug te rijden naar een 10e plek.

Het rijden was al weer een stuk beter dan vorige week alleen door veel pech laten de resultaten niet zien hoe het rijden was geweest.

Andere berichten