RACE REPORT – Dutch Masters of motocross Markelo

De tweede wedstrijd voor het Dutch Masters kampioenschap werd dichtbij huis verreden wat erg leuk was om de moraal op te krikken. Veel fans, sponsoren & vrienden!

De tijdtraining was een beetje chaotisch door de drukte in de baan, ik had de snelste tijd neergezet maar door een rode vlag situatie werd de gehele sessie opnieuw gedaan en lukte het me om een 4e tijd neer te zetten.

In de eerste manche wist ik een erg goede start te pakken en kon ik de wedstrijd beginnen op een 2e plek, ik maakte wat foutjes de eerste paar rondes en ik zakte kort na een 3e plek, samen met de 2e man passeerden we de koploper en konden we samen wegrijden van het veld. Ik moest een klein beetje tijd winstgeven aan de koploper en werd als 2e afgevlagd in de eerste manche.

De tweede manche begon iets slechter, ik had geen goede start maar met een beetje geluk, een paar crashes voor mij sloot ik de ronde af op kop. Meeste van de wedstrijd in de leiding gereden maar ik had niet genoeg snelheid om hier te blijven, richting het einde van de race moest ik nog 2 plekken afgeven en finishte ik als 3e.

Totaal werd ik 2e en kon ik weer tevreden zijn over het rijden!

Andere berichten