MXGP of Madrid (Spanje)

Mijn 3e jaar op rij om een GP te rijden op de baan van Madrid, Spanje.

Met 25 graden was het erg aangenaam maar niet te warm om te racen, een erg mooie baan met een fanatiek publiek maakt deze wedstrijd altijd een ervaring!

Ik focuste me veel op mezelf zodat ik het beste uit mezelf kon halen gedurende het hele weekend. Helaas op de zaterdag veel last gehad van darmklachten waardoor ik in de kwalificatie race niet verder kwam dan een 12e plek. Erg veel energie moeten gebruiken om deze positie vast te houden maar niet tevreden over mijn problemen.

Op de zondag klaarden de darmproblemen wat op maar had ik last van de zware inspanning die ik de dag ervoor heb geleverd. Ik wist in de eerste manche een goede start te pakken en kon lang in de top 6 mee rijden! Ik had een aantal rondes moeite met de flow op het circuit waardoor ik terugzakte naar een 10e positie. Ik wist me te herpakken en mee te rijden met de groep voor me waardoor ik op een 10e positie over de streep kwam.

De 2e manche was de start slecht en moest ik deze keer van de achterhoede komen, ik had niet veel energie en was vooral met mezelf in gevecht. Ik kon niet verder komen dan een 14e plek en was hier ontevreden mee. Een weekend met verschillende problemen die opgelost moeten worden. Gelukkig een sterk team van professionals om mij heen die veel werk verzetten om mij beter te maken!

Andere berichten