DMOMX 2 Oldenbroek

Tijdens de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek wist ik punten goed te maken op de leider in de tussenstand. Met tweemaal een derde plaats wist ik derde te worden in het dag klassement en staat nu nog vier punten achter op de leider.

Met een achterstand van 8 punten op de leider in het klassement begon ik aan de dag in Oldebroek. De opkomst was opnieuw groot en er werd in twee groepen getraind. Ik zat in de eerste groep waar de meeste snelle rijders inzaten en wist hierin een vijfde tijd neer te zetten. Het rijden was wat slordig maar ik liet al veel intensiteit zien!

In de eerste manche kwam ik  op een derde plaats uit de eerste ronde en wist hier de hele wedstrijd op stand te houden. Omdat mijn concurrent om de titel vierde werd, maakte ik twee punten goed in de strijd om de titel. Het rijden was niet erg goed want ik had wat moeite met ármpump’.

Ook in de tweede manche streed ik goed mee in de kopgroep. Ik pakte de kopstart en kon even aan de leiding rijden! Gedurende de wedstrijd was ik vervolgens in strijd verwikkeld in de top drie. Heel even viel ik terug naar een vierde plaats maar ik wist in de slotfase nog een plaats op te schuiven en finishte als derde. Dit keer was het rijden een stuk beter en werd gedurende de manche steeds sterker.

Met tweemaal een derde plaats in de manches eindigde ik ook op een derde plaats in het dag klassement. In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross blijf ik op een tweede plaats staan en heb ik een achterstand van vier punten op de leider.

Andere berichten