DMOMX 1 Harfsen

Na de grote terugreis uit Argentinië , een 40 uur durende reis ben ik op woensdagochtend aangekomen in Nederland. Met de nadruk op optimaal herstel om me voor te bereiden op de wedstrijd zondag in Harfsen. Op zondag voelde ik me niet volledig hersteld maar dit mocht de vastberadenheid niet in de weg zitten.

Door de vele deelname werd er in 2 groepen getraind en zette ik de snelste tijd neer in mijn eigen groep. Ik voelde me goed op de motor en had zin om voor thuispubliek te racen.

De eerste manche nam ik een sterke start en kon ik de wedstrijd beginnen op een 3e plek. Na een paar rondes wist ik de koppositie over te nemen terwijl het rijden met nog niet soepel afging. Ik had wat last van ‘armpump’ en kon moeilijk mijn eigen tempo rijden. Toch heb ik lang aan de leiding kunnen rijden ook al reed ik voor mijn eigen doen niet goed.

Helaas richting het einde van de wedstrijd werd ik ingehaald en ben ik als 2e over de finish gekomen.

Na een goed gesprek bereidde ik me mentaal voor op de 2e manche, ik voelde me sterker en kon de kopstart pakken! Het rijden was een stuk beter maar na een aantal rondes werd de rode vlag gezwaaid voor een rijder in nood. Een volledige herstart…

De herstart ging me niet goed af want na een aantal bochten lag ik op een 6e plek, werk aan de winkel.

Ik kon me vrij vlot langs een aantal rijders manoeuvreren en lag n de beginfase van de wedstrijd op een 3e plek. Ik had de eerste 2 rijders in zicht, en ik voelde me goed. Het tempo lag een stuk hoger dan de eerste manche waardoor de top 3 ver weg reed van de rest van het veld. Helaas lukte het me niet om een extra positie te pakken en eindigde ik op een 3e plek.

Deze manche was het rijden een stuk beter waar ik blij mee was.

Totaal 2e in de Dutch Masters of Motocross te Harfsen.

Andere berichten